En tradition. Bålsta IK arrangerade för fjärde året i rad sitt lopp mot cancer. Foto: Bålsta IK

De sprang in pengar för kampen mot cancern

Deras löparkompis Martin gick bort i cancer. Då hyllade Bålsta IK honom med en kväll som gav 8 000 till Barncancerfonden. – Det blev väldigt lyckat, säger klubbens vice ordförande Göran S Johansson.

  • Publicerad 12:50, 9 nov 2018

För fjärde året i rad ordnade Bålsta IK sitt välgörenhetslopp för att bidra i kampen mot cancern. Den här gången var det även ett lopp för att hedra vännen Martin som gick bort i sjukdomen i april i år.

– Vi sätter klockan på löparbanan och sedan har man en timme på sig att samla så många varv som möjligt. Man kan jogga, springa, gå. Det var barn, vuxna och en hund. Alla möjliga var där, säger Göran S Johansson.

Samlades och gjorde gott

Det var ingen tävling utan det handlade om att samlas, ha en trevlig kväll och om att göra en god insats. Till slut kunde man räkna in en summa på 8 000 kronor som går till Barncancerfonden.

– Det kändes bra med tanke på att vi är en förening med många barn och ungdomar.

Det är väl nästan så att vi kan kalla det för en tradition nu?

– Ja, absolut. Jag vill påstå det. Vi tror att om alla gör en insats så kan man göra skillnad. Just cancer rimmar ganska bra med motion eftersom forskningen visar att om man är fysiskt aktiv så kan det förebygga cancer.

Kvällen avslutades sedan med att man bjöd på pepparkakor och glögg samt saft och godis till barnen.

– Och en av motionärerna som var där lovade att han skulle komma och springa med oss, konstaterar Göran S Johansson.

Barncancerfonden

Barncancerfonden föddes på sätt och vis 1979. Föräldrar och vårdpersonal gick samman för att stoppa nedläggningen av Sveriges då enda barncanceravdelning.

I dag är Barncancerfonden den största finansiären av barncancerforskning. Drygt 80 procent av de barn som drabbas överlever idag.

Kungsängens SK:s herrlag är ute ur division 1

I helgen petades Kungsängens SK:s handbollsherrar ut ur division 1. – Det hade vi absolut inte räknat med, säger tränare Rickard Bäcklin.lördag 20/4 16:00

Helena inspirerar andra till skapande

Kreatören Helena N Åkerlund är nominerad till Årets Inspiratör i årets Upplands-Brogala för att hon inspirerar både vuxna och barn till skapande. – Det känns väldigt ärofyllt.lördag 20/4 10:10

Senaste numret

Bålstabladet