Lopp mot cancer. För sjätte året i rad ordnas Lidaloppet. Foto: Lidaloppet

De springer mot cancer i helgen

Nästa helg är det dags för det årliga Lidaloppet – där alla som är med bidrar till att stötta kvinnor som drabbats av bröstcancer. Och i år har loppet växt med en ny klass: elrullstolsrally i terräng.

  • Publicerad 07:30, 12 okt 2018

För sjätte året i rad ordnar Tullingebon Anna Ericson och vännen Linda Illerstam Lidaloppet till stöd för bröstcancerdrabbade kvinnor. Som vanligt kan löpare välja mellan att springa en sju kilometer lång trailbana längs Lidas BMX-spår eller en femkilometersbana i löpspår.

Årets lopp bjuder på en nyhet: ett elrullstolsrally för personer med funktionsnedsättning.

– Vi har byggt en terrängbana med backar och gropar som man ska ta sig fram på och det kommer finnas leverantörer av elrullstolar på plats som lånar ut terrängrullstolar. De är skithäftiga, du kan åka i slalombackar med dem, berättar Anna Ericson, grundare av loppet.

Årets mysigaste lopp

Förra året sprang över 400 löpare in runt 40 000 kronor till bröstcancerföreningen Amazona. Anna Ericson hoppas på minst lika mycket i år.

– Regn eller solsken spelar ingen roll, Lidaloppets löpare är inte så väderkänsliga. Många har sagt att det är årets mysigaste och varmaste lopp, trots att det brukar vara kallt. När folk springer för en god sak så öppnar det hjärtat, säger Anna Ericson.

Och den som inte tror sig ha en chans att vinna någon av tävlingsklasserna kan satsa på att ta hem maskeradtävlingen som i år har temat "rosa pirater".

Lidaloppet

Vad? 7,1 km trailbana, 5 km i löpspår och elrullstolsrally. Både tävling- och motionsklass.

När? Söndag 21 oktober.

Var? Lida friluftsgård

Hur? Anmälan och mer info på lidaloppet.se. Där kan man också bidra till insamlingen till förmån för bröstcancerföreningen Amazona.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.