Engagemang. Liselott Silwer har sprungit för Musikhjälpen alla de tre år det har ordnats vid Mariatorget. Foto: Svempa Alveving

De springer runt Mariatorget – i ett dygn

Under 24 timmar kommer ett gäng stockholmare springa runt Mariatorget. För Musikhjälpen såklart.

  • Publicerad 16:40, 19 nov 2018

Rör du dig runt Mariatorget mellan klockan 9 på morgonen den 15 december och klockan 9 morgonen därpå kommer du se dem. En stadig ström av löpare som gemensamt ska springa under en hel 24-timmars period. Allt för att bidra till Musikhjälpen.

– Vi har täckt nästan alla pass redan. Just nu är det bara tre eller fyra timmar under natten som fortfarande är tomma. Men det brukar komma till några ultralöpare som gillar att springa på nätterna. Det finns något för alla, säger Liselott Silwer som är arrangör.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Start sker utanför Rival, som även sponsrar med ett hotellrum till löparna där de kan lägga av sig saker, byta om och duscha. Sedan går banan motsols runt parken, ut på Sankt Paulsgatan och vidare på Timmermansgatan, Fatbursgatan och sedan Swedenborgsgatan tillbaka till parken igen.

Rundan är lite drygt en kilometer och den springer man så många gånger man hinner på en timme.

– Och så ber du sina kompisar gå in och donera en tia eller två för varje varv du springer. Springer du många varv, och har många kompisar, så blir det en ganska stor slant. Många bäckar små och allt det där, säger Liselott.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men hur stor donation som de små bäckarna kan ge har hon ingen gissning om.

– Jag har inte tänkt så långt. Det är många som säger att de ska få med sig sina kompisar, så kanske vi kommer få upp snittet på deltagare något. Men detta är första året vi har en egen mössa och jag vet inte alls vad det kommer ge. Vi får se helt enkelt.

Springer in pengarna

Detta är tredje året som det springs runt Mariatorget för att samla pengar till Musikhjälpen.

Arrangemanget kommer ursprungligen från Facebookgruppen Lonesome runners som har drivit liknande insamlingar runt om i Sverige.

Tidigare år har Mariatorgets arrangemang ingått i Lonesome runners bössa. Förra året fick den in cirka 140 000 kronor totalt.

Vill man donera pengar redan nu så kan man göra det på bossan.musikhjalpen.se.

Visa merVisa mindre