Några Järfällabor har startat en insamling av bland annat kläder till de som drabbats av branden. Bilden är en genrebild. Foto: Gustav Gräll

De startar insamling för branddrabbade familjer i Viksjö

Igår morse startade en brand i en radhuslänga i Viksjö, och sju bostäder brann ner. Nu har tre Järfällabor dragit igång en insamling av kläder och andra förnödenheter till de drabbade familjerna.

  • Publicerad 11:37, 2 apr 2019

Sophie Palmgren, en av initiativtagarna till insamlingen. Foto: Privat

Det var på Forellgränd i Viksjö som sju radhus i samma länga brann ner igår, måndag. Ingen person ska ha kommit till skada. Runt ett 30-tal personer evakuerades från husen och fick under gårdagen krisstöd från kommunen. De boendes försäkringsbolag ordnade med tillfälligt boende för de drabbade, uppgav kommunen för StockholmDirekt igår.

Nu har tre Järfällabor startat en insamling av kläder och annat till de familjer vars hem brunnit ner. Det är de tre administratörerna till Facebook-gruppen Händelser i Järfälla som ligger bakom initiativet.

– En kompis till mig känner en av de drabbade familjerna och hörde att de behövde kläder till både barnen och föräldrarna. Alla vi tre som har gruppen har själva barn, och man kan inte ens föreställa sig hur det känns att bli av med allt. Kan vi hjälpa till vill vi självklart göra det, säger Sophie Palmgren, en av initiativtagarna och administratörerna.

Insamling i dag och i morgon

Så de bestämde sig för att använda gruppen med runt 9000 medlemmar till att mobilisera en insamling till de drabbade familjerna, något som fått stor respons. Många har sagt att de vill hjälpa till och skänka kläder, skor och leksaker.

– Vi kör på så länge det behövs. Men framför allt nu innan helgen, när det är i det mest akuta stadiet. Det som blir över skänker vi till annan välgörenhet, säger Sophie Palmgren.

De som vill hjälpa till kan gå in på gruppen Händelser i Järfälla på Facebook, där det överst finns ett fastnålat inlägg. Där finns vidare information om vad som behövs och var det kan lämnas ikväll och under morgondagen.

"Kommer låta taket brinna av"

Fortsatt släckningsarbete pågår i Viksjö

Stockholm Direkt