Utdelare. Margaretha Söderström och Ann Cedergårdh var tidigt ute i tisdags och delade ut halsdukar. Foto: Johanna Norin

De stickar halsdukar till behövande i vinter

Det har blivit kallare ute både bildligt och bokstavligt talat. Det menar Svenska kyrkans församling i Solna som under tisdagsmorgonen delade ut hemmastickade halsdukar till behövande.

  • Publicerad 12:16, 14 jan 2020

Vi vill muntra upp i den kalla vintern

Ett flertal busshållplatser och bänkar runt om i kommunen fick tidigt på tisdagsmorgonen besök av medlemmar i Svenska kyrkans församling i Solna.

Med sig hade de ideella krafterna paket med halsdukar som de själva har stickat i samband med kyrkans stick- och virkkafé under hösten. Syftet med halsduksgåvorna är att värma behövande i vinterkylan.

– Vi vill muntra upp i den kalla vintern. Det har blivit kallare där ute, både bildligt och bokstavligt. Det här är en hälsning att det finns medmänniskor, säger Johanna Norin.

Inspiration till stickningen fick Solna församling från Nederluleå församling. Där har medlemmarna gjort liknande insatser tidigare vintrar. Även andra församlingar i Stockholmsområdet har nappat på idén.   

– På halsdukarna finns även en lapp med en hälsning. Det står varsågod och att det inte är någon borttappad halsduk, säger Johanna Norin.

En av de som varit med och stickat under hösten och som även var med på tisdagsmorgonen är Huvudstabon Margaretha Söderström.

– Det känns jättebra att få göra något för någon annan, säger hon.

För de som vill finns möjligheten att hjälpa till i kyrkans stickkafé framöver. Deltagarna träffas varannan torsdag eftermiddag med start den 23 januari.

– Det är öppet i två timmar, men man kommer när man hinner. Man får låna det man behöver och det är helt gratis. Vi stickar, virkar, fikar och har trevligt, säger Margaretha Söderström.