Bröderna Orhan och Ozan Bozkurt och Yasin Yilmaz har drivit Nada Bar på Åsögatan i sju år. Nu flyttar de till Stureplan. Foto: Vilhelm Stokstad

De tar klassiska Södermalmshaket till Stureplan

VIP-köer, pointers och stel attityd undanbedes när ägarna till en populär krog på Åsögatan öppnar på Stureplan.

  • Publicerad 19:00, 30 aug 2017

I sju år har de tre bröderna Orhan och Ozan Bozkurt och Yasin Yilmaz drivit vattenhålet Nada Bar i utkanten av Åsögatan. Men nu är det dags för trion att bryta ny mark. Ägarna har sålt stället, för att expandera i nya och större lokaler – på Stureplan.

– Vi har byggt upp precis den gemytliga och välkomnande miljö vi längtat efter här. Men tyvärr har vi behövt stänga insläppet redan vid 22 många kvällar eftersom bara hundra personer får plats. Nu vill vi ha större lokaler med senare öppettider för att kunna ge vårt koncept till fler människor, säger Orhan Bozkurt.

Vi reder ut: Vad är det egentligen som ska rivas på Stureplan?

Om allt går i lås kommer Nada Bar 2.0 slå upp portarna första december mitt på Stureplan. Exakt vilken lokal det rör sig om vill Orhan inte gå ut med än. Men en sak är i alla fall säker: några pointers eller VIP-köer är det inte tal om.

– Nej, det är ett 90-tals-tänk som inte hör hemma hos oss. Vi ska ha samma mentalitet som alltid, en plats dit folk kommer och kan vara sig själva, som ett andra vardagsrum.

Supersatsning på Söderhallarna: ✔ Nattklubb ✔ Stadsodling ✔ Live-scen

Satsar på vardagkvällarna

Redan på måndag tar de nya ägarna till lokalen på Åsögatan över rodret. Det handlar om de tre barndomsvännerna Laith George, Malki Ibrahim och Nahom Yousef, som meddelar att några omedelbara förändringar inte är att vänta.

– Vi har festat på Nada en del genom åren och har alltid känt oss som hemma, den känslan vill vi inte förändra. Vi har idéer om att satsa mer på evenemang och hiphop-spelningar under vardagarna, men kommer känna oss fram i lugn takt, säger Laith George, som sedan tidigare driver Södermalmsrestaurangen il Destino på Tegelviksgatan.

Nu kan du ladda ner vår nya app!

Även om de tre nya ägarna alla jobbat som anställda på restauranger och barer i femton år, är det ett stort steg att själva ge sig in som aktörer i Stockholms nattliv.

– Det känns jättespännande. Tidigare har vi jobbar mer med mat och mindre med alkohol, nu blir det tvärtom, säger Laith George och skrattar.

Avslappnat och gemytligt har varit ledorden för ägarna under de sju åren på Nada Bar. Foto: Joel Stockman

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.