Inför nyöppnandet. Erdogan Balci med sonen Bijan Balci och frun Sevim Balci, vid fototillfället mitt uppe i förvandlingen av den gamla lokalen. Foto: Claudio Britos

De tar över Café Amandas gamla lokal i Hökis

Ut med det gamla och in med det fräscha. Det är devisen när Café Hökis intar klassiska Amandas gamla lokaler i Hökarängen.

  • Publicerad 16:30, 14 jan 2020

– Vi har ändrat och fräschat upp mycket, nya fåtöljer och massa nya maskiner, säger Erdogan Balci.

Han har koll på det där med serveringar sedan tidigare. I Norrtälje har hans pizzeria fått högsta betyg utifrån livsmedelsverkets krav, en bedrift han gärna delar med sig av när det nu är dags att ta steget in i kafénäringen.

Café Hökis är namnet på det nya stället som kommer att drivas av Erdogan och hans familj.

– Jag måste jobba på pizzerian också, men vid starten är jag med. Och om de behöver så hoppar jag in, säger han.

På fredag är det tänkt att kaféet ska slå upp portarna, i Amandas gamla lokaler på Hökarängsplan 3. Nyckelordet verkar vara "fräscht".

– Det blir inte ett konditori och inte heller som en lunchrestaurang, utan ett enkelt fräscht kafé med smörgåsar och sallader, säger Erdogan.

– Kanske att det blir lite mer åt det gröna och vegetariska eller veganska hållet. Vi måste gå in och börja först, sedan får vi se.

En sak är redan klar: den gamla inredningen från Café Amandas tid har bytts ut, liksom möbleringen.

– Vi har ändrat sittplatserna så att alla bord står vid fönster, säger Erdogan.

Är ni inte oroliga för att Hökisborna ska sakna det gamla stuket?

– Jag tror inte det. Det var slitet och luktade äckligt faktiskt. När jag gick dit såg jag ingen som käkade, de bara drack kaffe. Vi tänker satsa på mat.

Förskola anmäld för kränkande hårklippning

Nyheter Föräldrarna: Luggen är väldigt rakt klippt så vi vet att det är en vuxen Skolinspektionen och Barn- och elevombudet har fått in en anmälan om kränkande behandling på en förskola i Skarpnäcks stadsdel. Enligt anmälarna ska deras ettåriga dotter ha fått luggen klippt mot...måndag 20/1 13:15

Nej till ordningsvakter på flera håll i Hägersten

Nyheter Staden och lokalpolisen kritiska – kräver lagändring Polisens rättsexperter säger nej till ordningsvakter på flera platser i Hägersten-Liljeholmen. Nu krävs en lagändring för att utöka vakternas befogenheter, anser staden och lokalpolisen.söndag 19/1 20:00