Här i Forums gamla lokal på Sigtunagatan ska det bli galleri. Foto: Mimmi Epstein

De tar över efter anrika kulturklubben

Efter anklagelser om sexuella trakasserier stängde kulturprofilen Jean-Claude Arnault Forum på Sigtunagatan. Nu är det klart vilka som tar över lokalen.

  • Publicerad 10:50, 7 sep 2018

Lokalen på Sigtunagatan 14 där kulturprofilen Jean-Claude Arnault tidigare tidigare drev Forum tillsammans med sin hustru akademiledamoten Katarina Frostenson tas över av Lennart Nilsson Photography, skriver tidningen Expressen. Förra hösten anklagade 18 kvinnor Jean-Claude Arnault för olika typer av sexuella övergrepp under #metoo-rörelsen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förundersökningen lades ner i mars i flera delar men han är åtalad misstänkt för två våldtäkter. Forum, som länge varit en maktfaktor för svensk kulturelit, stängdes efter att skandalen kring Jean-Claude Arnault uppdagats. 

Nu blir lokalen på Sigtunagatan galleri och analogt mörkerrum. Lennart Nilsson Photography har rättigheten till stjärnfotografens bilder.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här dansas sista dansen vid Årstaviken

Nyheter Efter sommarsuccén Välfyllda evenemang varje kväll, ett blomstrande folkliv och ett stort antal nya människor som vågat sig ut på golvet. Sommaren vid dansbanan har minst sagt varit en succé. Men nu är säsongen över.lördag 22/9 9:10

Politikerna helt tysta efter valet i Stockholm

Nyheter Locket på från alla partier Det är fortsatt dödläge i politiken i Stockholm efter valet. Politikerna lägger locket på.fredag 21/9 15:57