NYSTART. Gamla restaurangen Rosenhofs lokal vid Södra Station blir snart något helt annat som öppnar 4 juli. Foto: Andreas Jennische

De tar över efter klassiska ölhaket på Söder

Efter att den klassiska restaurangen Rosenhof klappade igen under mystiska omständigheter har det spekulerats kring vad som ska hända med lokalen. Vi kan nu avslöja att det varken blir öl på tapp eller plankstek med bea när nya ägaren snart slår upp portarna.

  • Publicerad 13:40, 29 maj 2018

Som vi tidigare rapporterat stängde det klassiska gamla ölhaket Rosenhof på Rosenlundsgatan i mitten av september i fjol, under mystiska omständigheter. Sedan dess har lokalen gapat tom, medan ägaren till Rosenhof, Adnan Atci, hävdade att han försökte få tillbaka lokalen då hela förfarandet gått oriktigt till enligt honom.

Hyresvärden Stockholmshem har varken velat kommentera anledningen till uppsägningen, Rosenhofs chanser till comeback eller vilka andra potentiella hyresgäster som skulle kunna vara aktuella. Men nu är det klart.

Efter vräkningen – Söderhaket vill tillbaka

Det är Bröd & Salt som kommer att slå upp portarna för det som ska bli bagerikedjans "stora flaggskepp", berättar Anneli Vest, pressansvarig.

– Det känns jätteroligt, vi ser stor potential i det här stället, inte minst för att det ligger vid en knutpunkt som Södra Station med stort flöde av människor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bröd & Salt har förutom bageriet på Skeppsbrokajen elva kaféer runt om i stan, varav två finns på Södermalm – på Renstiernas Gata och i Hammarby Sjöstad. Den nya lokalen på Rosenlundsgatan blir kedjans största, där det förutom bröd även kommer finnas en salladsbar.

Har ni något taktik för att blidka besvikna gamla öl-stammisar?

– Tja, de får helt enkelt övergå till bra bullar och gott kaffe, säger Anneli Vest och skrattar.

NYBYGGARNA. Det är bagerikedjan Bröd & Salt som öppnar nytt vid Södra Station. Foto: Pressbild Bröd & Salt