Klart. Nu växer Hemköp in i bankens gamla lokaler. Foto: Ellinor Prawitz

De tar över gamla banklokalerna i Blackan

Snacket har gått – nu står det till sist klart vem som tar över de gamla banklokalerna i Blackeberg.

  • Publicerad 16:25, 12 jun 2018

Sedan Handelsbanken tog sitt pick och pack och lämnade Blackeberg för Vällingby var det många som undrade vad som nu skulle hända i bankens lokaler. Ryktet sa att Hemköp kanske skulle ta chansen att växa. Och nu står det klart att det är just precis det matbutiken gör.

– Vi har hantverkare där inne just nu och hoppas kunna öppna i samband med skolstarten, säger Fredrik Röcklinger, butikschef på Hemköp i Blackeberg.

Banken lämnar Blackeberg – då vill mataffären växa

Utbyggnaden innebär att butiken växer med cirka 100 kvadratmeter, jämfört med dagens knappa 600. Mejeriavdelningen kommer flyttas och utbyggnaden skapar möjlighet för mer färskvaror. Fredrik Röcklinger glädjer sig åt förändringen.

– Och vi har fått överlag väldigt positiv respons från de kunder som har pratat med oss, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42