Klart. Nu växer Hemköp in i bankens gamla lokaler. Foto: Ellinor Prawitz

De tar över gamla banklokalerna i Blackan

Snacket har gått – nu står det till sist klart vem som tar över de gamla banklokalerna i Blackeberg.

  • Publicerad 16:25, 12 jun 2018

Sedan Handelsbanken tog sitt pick och pack och lämnade Blackeberg för Vällingby var det många som undrade vad som nu skulle hända i bankens lokaler. Ryktet sa att Hemköp kanske skulle ta chansen att växa. Och nu står det klart att det är just precis det matbutiken gör.

– Vi har hantverkare där inne just nu och hoppas kunna öppna i samband med skolstarten, säger Fredrik Röcklinger, butikschef på Hemköp i Blackeberg.

Banken lämnar Blackeberg – då vill mataffären växa

Utbyggnaden innebär att butiken växer med cirka 100 kvadratmeter, jämfört med dagens knappa 600. Mejeriavdelningen kommer flyttas och utbyggnaden skapar möjlighet för mer färskvaror. Fredrik Röcklinger glädjer sig åt förändringen.

– Och vi har fått överlag väldigt positiv respons från de kunder som har pratat med oss, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Analys: M och MP – en knepig kärlekshistoria

✓Sexismanklagelser ✓Härskartekniker ✓Plågsamt dålig stämning Kommer smekmånaden att vara i fyra år, eller kan gammalt groll mellan M och MP få det att börja gunga, skriver redaktionschef Hampus Jarnlo om Stockholms nya grönblå styre.lördag 20/10 9:00

Fullspäckat schema för alla höstlovsfirare i Västerort

✓Halloweenfest ✓Cirkusskola ✓DJ workshop ✓ Dagkollo Den 29 oktober drar höstlovet igång och som vanligt finns massa skoj att göra för barn och unga. Vad sägs till exempel om cirkusskola med Cirkus Cirkör eller mobilfilmkollo?fredag 19/10 15:36