Klart. Nu växer Hemköp in i bankens gamla lokaler. Foto: Ellinor Prawitz

De tar över gamla banklokalerna i Blackan

Snacket har gått – nu står det till sist klart vem som tar över de gamla banklokalerna i Blackeberg.

  • Publicerad 16:25, 12 jun 2018

Sedan Handelsbanken tog sitt pick och pack och lämnade Blackeberg för Vällingby var det många som undrade vad som nu skulle hända i bankens lokaler. Ryktet sa att Hemköp kanske skulle ta chansen att växa. Och nu står det klart att det är just precis det matbutiken gör.

– Vi har hantverkare där inne just nu och hoppas kunna öppna i samband med skolstarten, säger Fredrik Röcklinger, butikschef på Hemköp i Blackeberg.

Banken lämnar Blackeberg – då vill mataffären växa

Utbyggnaden innebär att butiken växer med cirka 100 kvadratmeter, jämfört med dagens knappa 600. Mejeriavdelningen kommer flyttas och utbyggnaden skapar möjlighet för mer färskvaror. Fredrik Röcklinger glädjer sig åt förändringen.

– Och vi har fått överlag väldigt positiv respons från de kunder som har pratat med oss, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rekordmånga har valt cykeln i sommar

Så många fler har cyklat i ✓Innerstan ✓Söderort ✓Västerort Rekordmånga stockholmare har valt cykeln i sommar. En trend som är här för att stanna, åtminstone om man frågar cyklisterna själva.tisdag 14/8 20:00

Valaffischer nedrivna i Spånga och Barkarby

"Odemokratiskt beteende" I söndags blev det tillåtet för partierna att sätta upp årets valaffischer. Bara två dagar senare revs affischer från Alliansen ned i Spånga, skriver Moderaterna i Spånga på Facebook. Även i Barkarby...tisdag 14/8 16:27