NYÖPPNAT. Marcus Bjelveby, tillsammans med Kim Lundvall, har öppnat Poké Burger vid Norr Mälarstrand. Foto: Per Brandt

De tar över gamla Flyt på Norr Mälarstrand

Pokébowls och köttiga burgare. Nu har ett nytt koncept tagit över en av krogbåtarna vid Norr Mälarstrand.

  • Publicerad 11:41, 31 maj 2018

Det är Flyt som nu bytt namn och innehåll. Bakom den nya restaurangen Poké Burger finns Marcus Bjelveby och Kim Lundvall. De har båda stor erfarenhet i krogbranschen i stan och Kungsholmen i synnerhet. I höstas öppnade de eget i Alvik och när chansen kom för att ta över båten på Norr Mälarstrand tvekade de inte. På två månader renoverade de invändigt och öppnade.

– Det här är ett aaa-läge, jag jobbade här när Gerdas och Kungsholmen fanns, det var galet på sin tid så när vi fick chansen att hoppa på den här skutan, vi kände att konceptet i Alvik satt, så var det bara att köra, säger Marcus Bjelveby.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Så vad är konceptet. Precis som namnet avslöjar. Pokébowls och burgare samt en del smårätter. Allt med en egen twist enligt Marcus Bjelveby.

– Att bara ha burgare skulle vara för smalt. Vi har båda klassiska pokébowls med rå fisk, men även fusionbowls där vi jobbar mycket med tillagade proteiner som entrecote. Men grunden i alla bowls är det rawsallad och ris, säger han.

Heta mattrenden från Hawaii får flera nya restauranger

Starten har varit en succé. Och duon hoppas kunna utveckla krogen ännu mer framöver – och ha öppet året om.

– Vi var här i mars när det låg is och det var också magiskt. Tanken är att ha höst- och vinterverksamhet, både att man kan sitta inne men också att premiera vår take away. Sedan kollar vi på att hålla lite event och så, säger Marcus Bjelveby.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nobel Center ska bli som Sydneys operahus

Nyheter Stadens oväntade jämförelse Stockholms stad har överklagat mark- och mijödomstolens nej till Nobel Center. I överklagan sticker en jämförelse ut.tisdag 18/9 21:00

Nej till att öppna bensinmack på Söder igen

Nyheter Företag vill öppna nygammalt tankställe Det finns inte en enda bensinmack i drift på Södermalm. Det vill ett företag nu ändra på, genom att återuppliva den forna macken vid Ersta. Men beskedet från staden är blankt nej.tisdag 18/9 20:00