Ny ägare. Det mäktiga huset på Kungsholmen har fått ny ägare. Foto: Mostphotos

De tar över landmärke på Kungsholmen

"Swecohuset" har sålts. Enligt tidningen Fastighetsvärlden ska kontoren göras om till bostäder. Troligen inte, säger nya ägaren Areim.

  • Publicerad 15:28, 15 feb 2018

Fastigheten bredvid DN-skrapan som har mataffär och systembolag i bottenvåningen har sålts till fastighetsutvecklaren Areim. Byggnaden, som omfattar cirka 40 000 kvadratmeter, innehåller till större delen kontor och den största hyresgästen är Sweco.

Huset är ritat av Tengbom för Svenska Dagbladets räkning och stod klart 1962. Tidigare ägdes huset av AMF Fastigheter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Företagen som idag hyr in sig i byggnaden har kontrakt över en femårsperiod, sedan finns en möjlighet att omvandla till bostäder. Något som branschtidningen Fastighetsvärlden slog fast att Areim eventuellt planerar att göra. Det stämmer dock inte enligt Mikael Hesselvall, som leder Areims investeringsteam och var inblandad i köpet.

– Den analysen gjorde de på tidningen själva. Vi vet däremot att i stadens centrala plan för området ingår att det ska bli fler bostäder så väl som kontor. Så därifrån kommer nog den tanken. Sen så har vi ju även huset bredvid där Socialstyrelsen ligger idag, där vi tittar på hur det kan utvecklas i framtiden, säger han.

Så vad gör ni nu som nya ägare av Sweco-huset?

– Vi tycker det är en fantastisk byggnad med en starka hyresgäster med Sweco som den största, säger Mikael Hesselvall.

Areim äger även Trygg hansa-huset på Kungsholmen där man planerar en omtvistad tillbyggnad och ett handelsplan i källaren. För det sistnämnda finns sedan i somras ett bygglov, men företaget har ännu inte presenterat vilka verksamheter som kommer att flytta in.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58