Stadsmissionens hus på Fleminggatan 113-115. Här finns ungdomsmottagning, terapimottagning, mottagning för hemlösa. Foto: Andreas Jennische

De tar över Ung hälsa på Kungsholmen

Nedläggningen är bordlagd: terapin för ungdomar blir kvar på Kungsholmen. Stadsmissionen har hittat en ny aktör som tar över verksamheten Ung hälsa på Fleminggatan.

  • Publicerad 14:00, 20 sep 2019

Stadsmissionen har i tio år drivit Ung hälsa på Fleminggatan: en ungdomsmottagning som också har terapeuter. I slutet av förra året beslutade man att upphöra med vård och behandling, och fokusera på sitt sociala arbete.

Därför sa Stadsmissionen i maj upp sitt avtal med Region Stockholm för ungdomsmottagningen. Terapin, som varit finansierad av donationer, var också tänkt att upphöra vid årsskiftet om ingen annan organisation ville ta över. Nu har man hittat en sådan organisation.

Stadsmissionen stänger ungdomsmottagning

Nybildade stiftelsen Young solidarity foundation kommer att se till att verksamheten rullar på även i framtiden. De tar över den 14 oktober och håller i detta nu på att rekrytera en ny verksamhetschef.

Ung hälsa är en samtalsmottagning för de mellan 16 och 25 år. Där finns terapi både för individ och grupp. Ingen remiss krävs. 2018 genomfördes 6 203 terapitimmar på Ung hälsa, enligt Stockholms stadsmission.

Nytt samarbete på Kungsholmen har skapat mer lugn kring hot spots för missbrukare