Manne Ho, till höger, driver Kungsholmens senaste sushiställe tillsammans med kollegorna Tai och Birdy. Foto: Johann Bernövall

De tar Tokyo till Hantverkargatan

Fisk från Japan och Tokyo-inspirerad inredning ska få Kungsholmsborna att flocka till stadsdelens senaste sushi-ställe.

  • Publicerad 11:00, 7 jan 2018

Senshi betyder "krigare" på japanska. Det är också namnet på den nyöppnade sushirestaurangen på Hantverkargatan 81. Bakom den står krögaren Manne Ho som sedan tidigare driver en kinesisk och en thailändsk restaurang på Söder.

– Jag har länge känt att jag vill öppna ett ställe med riktigt bra sushi. Och den här lokalen är perfekt, nära Fridhemsplan men ändå en ganska lugn gata, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Konceptet är baserat på färsk fisk "a la minute" . Restaurangen har ingenting förproducerat i kylar som många andra sushirestauranger utan gör maten från scratch direkt efter beställningen.

– Man får kanske vänta några minuter extra på sin sushi jämfört med andra ställen, men jag lovar att det är värt väntan, säger Manne Ho.

Höga krav på firren

Den som kommer till stället för att äta kan välja en traditionell bordssittning men det erbjuds också ett "chef's table" där kocken fixar sushin framför ens ögon. Och vilken fisk man bjuds på är inte helt hugget i sten.

– Vi vill att det ska kännas som att man är i Japan, både med den här street-inredningen men framförallt så jobbar vi precis som där utifrån säsong. Kocken är väldigt kunnig och beställer hem fisk från bland annat Norge, Spanien och Japan utifrån säsong. Han har redan nu när vi hade provöppet skickat tillbaka en fisk som inte höll måttet, säger Manne Ho.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den 8 januari öppnar stället fullt ut efter några testkvällar i december.

– Nu har vi inga ursäkter längre!, skrattar Manne Ho.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17