Fest. Seniorkampen firades i kommunhuset den 2 oktober Foto: Fredrik Eliasson

De vann guldet i seniorkampen

Upplands-Bro tog alla medaljplatserna i den internationella seniorkampen. Guldet hamnade hos dagverksamheten på Kvistaberg. – Vissa har gått omkring med medaljen på sig här efteråt, säger samordnare Hilde Melin.

  • Publicerad 01:15, 12 okt 2019

I förra numret av Bålsta/Upplands-BroDirekt berättade vi om hur Norrgårdens och Allégårdens äldreboenden vunnit silver och brons i den internationella seniorkampen. Men guldet då? Var hamnade det? Jo, på Solrosen, dagverksamheten på Kvistaberg.

– Vi är ju en dagverksamhet för personer med demenssjukdomar. Vi har mycket aktivitet i vårt fritidsutbud. Vi ha r en grupp som heter Flygande Örnarna och de går två långa promenader om dagen och vi har mycket dans samt sittgymnastik på morgonen, berättar Hilde Melin, samordnare.

Verksamheten har varit igång under många år och man har haft som mål att vara mycket aktiva. Seniorkampen gav dock ytterligare ett lyft, berättar Hilde Melin.

– De var ännu mer ivriga på att komma ut, oavsett väder. Det var sporrande, säger hon.

Det lönade sig alltså när det visade sig att man vunnit guldet.

– De blev jätteglada. Vissa har haft medaljen på sig här efteråt. Det var speciellt roligt för vi hade med oss deltagare på alzheimerdagen, när Lars Frölander(simmare med bland annat OS-guld på meritlistan) delade ut medaljen och det var roligt att få ta emot priset av en riktigt guldmedaljer, det var också stort att få träffa andra från till exempel Tyskland.

Nu hoppas Upplands-Bro att seniorkampen ska sprida sig ytterligare.

– Det tror jag att den kommer att göra och att det blir ännu fler länder nästa år, säger Hilde Melin.

Seniorkampen

Alla 65 plussare fick anmäla ett lag bestående av minst 3 deltagare Deltagare tränade mellan 20 maj- 20 augusti All fysisk aktivitet har varit tillåten Deltagarna mejlade hur många minuter de tillsammans tränade

Resultat:

385 anmälda 34 lag 170 deltagare från Tyskland, resten från hela Sverige som till exempel Luleå, Bålsta, Uppsala, Jönköping mm. Disciplinerna har varit: Dans, Qigong, Nordic Walking, gymnastik, golf, simning, mm.

Resultat/Gemensamt tränade de:

72 855 0 minuter

12 142 timmar

505 dagar

72 veckor

16 månader

1,38 år

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt