HUNDKÄRA. Västermalmsgallerian vill bli stadens hundvänligaste galleria. Foto: Västermalmsgallerian

De vill bli stans mest hundvänliga galleria

Hundlounge, presenter och passning medan husse eller matta shoppar. Västermalmsgallerian vill bli stadens mest hundvänliga galleria.

  • Publicerad 14:04, 29 sep 2018

Att ta med sig jycken in i affärerna eller på krogen har inte alltid varit ok. Det vill Västermalmsgallerian ändra på. De satsar nu på att bli stadens mest hundvänliga galleria, bland annat har man inrett en ”hundlounge” och alla butiker och restauranger, utom ICA, släpper numera in hundar.

– Vi har sett att det skapar mycket engagemang både på plats och i sociala medier när de får ta med sig hunden till exempel in i vår bistro. Vi känner att vi vill ge tillbaka till dem, att de är lika välkomna som vi människor, förklarar Emma Norén, marknadsansvarig på Västermalmsgallerian.

Under tre kommande lördagar, med start nu på lördag 29 september, har man bland annat hundpassning för de som vill shoppa utan hunden och olika tävlingar. Gallerian har även satt upp reklam-tavlor i Kronobergsparken, riktat till hundarna.

– Vi kommer även erbjuda vatten och munsbitar för hundarna för de som vill ha det och dela ut presenter. Vi riktar oss just nu till hundar i denna kampanj men alla är såklart välkomna, vi exkluderar ingen, säger Emma Norén.

Så det är inte så att ni ser hundägare som en extra köpstark målgrupp?

– Nej, det handlar mer om att lyfta en viktig målgrupp i området. Vi vill vara ett stadsdelscentrum som de som bor och arbetar i området ska känna att de vill vara i och värnar om. Man ska inte känna sig tvingad till något, säger Emma Norén.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Hemlösa äldre får gratis hotell på Söder

Nyheter Södermalmshotell ger bort rum i jul Julbord, julklappar – och två nätter på hotell i hjärtat av Södermalm. Det väntar ett trettiotal äldre hemlösa under julhelgen.tisdag 18/12 21:00

Inte längre aktuellt med förarlösa SL-tåg

Nyheter ✓Ny installation totalfloppade ✓SL: Ingen arbetar med frågan SL smidde tidigare planer på att köra med förarlösa tåg i tunnelbanan. Men alla sådana förslag är skjutna på framtiden.tisdag 18/12 20:10