Vill stärka gemenskapen. "Det här ska vara en dag av Bredängsbor – för Bredängsbor", säger Robin Aygun (i mitten), en av arrangörerna till Bredängsdagen. Foto: Claudio Britos

De vill ena Bredäng med festival

Loppis, basket, hoppborgar, utebio och Fifa-turnering. Det är bara några av sakerna som händer när Bredängsdagen för tredje året i rad brakar loss i Trissan. Målet? Att få fler Bredängsbor att lära känna varandra.

  • Publicerad 10:27, 19 aug 2019

Den 31 augusti blir det fullt ös i Trissanparken och Bredängs BP. För tredje året i rad ska festivalen Bredängsdagen arrangeras där.

– Det ska vara en dag av gemenskap, där alla Bredängsbor kan lära känna varandra, förklarar Eren Tunc.

Han är en del av den unga arrangörsgruppen i föreningen Ung Arena, som i flera månader planerat festivalen. Deras mål är att föra fler Bredängsbor närmare varandra.

– Bredäng är inte riktigt som förut, när alla stannade upp och pratade med varandra och ungdomarna hade bra kontakt med de som var äldre. Det har tappats. Men Bredängsdagen är en bra chans att komma tillbaka till det gamla Bredäng, säger Konrad Niedrygos.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Här kan man lära känna sina grannar, bryta åldersklyftor och barriärer, ungdomar kan mötas med seniorer och yngre, fortsätter Kalab Tadesse.

Och i år är festivalen större än någonsin, enligt arrangörsgruppen. Robin Aygun, ledare i Ung Arena, beskriver den som en tolv timmar lång folkfestival.

"Något för alla"

Bland mycket annat ska det bjudas på hoppborgar, sockervadd, fäktning och spontanbasket. På en scen ska det framföras barnteater och poesi, Bredängs bästa Fifa-spelare ska koras i samarbete med Hammarby fotboll, Bredängs ambassadör ska utses, och en stor fotbollsturnering ska hållas tillsammans med AIK fotboll. Hela dagen avslutas med utebio, från klockan 22.00.

– Alla ska kunna hitta något som de tycker är roligt, säger Luna Estifanos.

Stor loppis

Dessutom så kommer en stor loppis med runt 100 bord anordnas.

– Det var en loppis för några år sedan i Bredäng och vi var några som hade börjat prata om att det borde göras igen. Så när Ung Arena arrangerar det här passade vi på att hoppa på och supporta dem. Vi hoppas att hela röda linjen ska samlas här för en mysig dag vid plaskdammen, säger Isabelle Zupanc, från loppisgruppen.

Bredängsdagen

När? Den 31 augusti, klockan 12.00 till 00.00. Loppis från klockan 11.00.

Var? Trissanparken och Bredängs bollplan.

Vad? Festival, med allt ifrån hoppborgar till Fifa-turnering och utebio, samt loppis.

Kontakt? För loppisen: loppisbredangsdagen@gmail.com. För resten av Bredängsdagen: info@ung-arena.se.

Visa merVisa mindre