Initiativtagare. Derin Jamil och Nadine Holmberg, två av tjejerna som vill ordna en festival för Söderorts ungdomar. Foto: Léon Holmberg

De vill fixa en festival för Bandhagens unga

Nadine Holmberg, 17, från Bandhagen som, tillsammans med fyra kompisar, vill skapa en mini-festival för unga i Söderort.

  • Publicerad 17:11, 10 jan 2018

Vad vill ni göra?

– Vi tänker oss en mini-festival med öppen scen där man kan sjunga eller dansa, spela teater, spoken word eller något annat. Det ska vara drogfritt och tryggt, en plats där man kan ha kul. Målgruppen är unga 11-25 år men vi vill att även barn­familjer och äldre kommer och är med. Därför har vi planerat till exempel en tipspromenad, fiskdamm och korvgrillning också, så det finns något för alla.  

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Varför?

– Vi tycker att det behöver hända något annat i den här betongvardagen, i Bandhagen, särskilt för unga, något som kan stärka självkänslan, få folk att våga ställa sig på en scen och visa upp sin talang. Vi hoppas också kunna få dit en eller flera etablerade artister, helst kvinnliga.   

Vilka är ni?

– Vi är ett kompisgäng på fem tjejer, 17-18 år gamla, som är uppväxta i Bandhagen och gick i samma klass på Bäckahagens skola. Det är jag, Derin Jamil, Filippa och Rebecka Abbate och Moa Lindqvist.

Hur mycket pengar har ni sökt?

– Vi har sökt ungefär 60 000 kronor från stadens Kulturstöd för unga. Vi vet inte än om vi får några pengar, men vi hoppas.    

Var och när ska festivalen äga rum?

– Vi vill ha det i maj någon gång, kanske ihop med Banddagen som lockar mycket folk, men det är inte spikat ännu. Och plats tänker vi någonstans i centrum eller gräsplanen bakom centrum, mot Bandängen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Pengar till kulturprojekt

Är du 10-25 år och skriven i Stockholm stad? Då kan du söka pengar till ett kulturprojekt på www.stockholm.se/kulturstodforunga.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Insändare. Katter bajsar ner barnens sandlåda

Debatt "Riskerar att få kattbajs i munnen när de leker" "Tycker ni att det är rättvis att små barn som bor i er stadsdel inte får tillgång till en fräschare och mer användbar lekplats?", undrar signaturen Nathalie.söndag 17/6 20:06

Paola är tillbaka: "Folk älskar min nya låt!"

Nyheter Släpper ny musik efter 16 år "Folk behöver velighet i en verklighet som är de säkra åsikternas tid", säger Paola Bruna, artisten frän Söderort som släpper ny musik.söndag 17/6 18:00