Trivselinsats. Företagare och konstnärer går samman för att göra det roligare att vara på Kungsholmen varje dag. Foto: Maja Brand

De vill göra Kungsholmens vardagar roligare

Senare öppettider, mängder av utställningar och erbjudanden. Nu har två initiativ startats för att göra vardagarna på Kungsholmen lite roligare.

  • Publicerad 16:26, 18 okt 2018

Ett av initiativen är Art Hop, tidigare ”First Friday hopping”, som nu har bytt namn och ska nu köra events första måndagen varje månad istället. Nästa tillfälle är den 5 november. Då håller de medverkande konstnärerna, alltifrån måleri till fotografi och läderhantverk, extra öppet i sina ateljéer som är koncentrerade till området kring nedre S:t Eriksgatan, mot Rålis, Pontonjärgatan och Chapmansgatan.

De vill lyfta Kungsholmens kulturkvarter: "Det är som Brooklyn här"

På deras Facebook-sida hittar man mer information kring varje tillfälle.

– Tanken är att man kan hoppa in på de olika ateljéerna och njuta av vår konst och konsthantverk. Vi har tänkt oss att det ska vara mingel och konstnärssamtal på varje ställe, säger textilkonstnären Camilla Skorup som är en av arrangörerna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En bit bort, vid Kungsholmstorg, sjösätter också företagarföreningen KungsÖ ”Kungliga torsdagar”. Tanken är att alla medlemmar i föreningen erbjuder något extra sista torsdagen varje månad. Det kan vara längre öppettider med erbjudanden, bjuda på tilltugg, livemusik, tävlingar eller att man bjuder in gäster.

Bankdöden ger Kungsholmstorg nytt hopp

Första omgången är den 25 oktober. På företagarföreningens hemsida, www.kungso.com kommer alla aktörer och de olika erbjudandena finnas.

– Vi vill behålla folk på Kungsholmen och att de ska handla i våra butiker och äta här istället för att åka till City. Folk här ska veta att den dagen är det värt att ta en extra sväng i kvarteren för det händer alltid något trevligt, säger Malin Nordström, företagarföreningens ordförande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android