13 000 liter. Så mycket äppelmust producerade Krister Berntsson och Dave Aldridge 2016. Foto: Mikael Andersson

De vill göra must av Brommabornas äpplen

För två år sedan förvandlade Krister Berntsson och Dave Aldridge 27 ton äpplen till must. I år vill de göra en favorit i repris.

  • Publicerad 12:28, 10 aug 2018

Enligt äppelfantasten Krister Berntsson har det varit en fantastisk sommar för äpplen. Tillsammans med kollegan Dave Aldridge förvandlar han gärna Brommabornas äpplen till äppelmust. Men först måste de hitta en lokal att vara i under de tre månader då Pop-up-musteriet är igång.

– Vi vill ha nåt i Bromma, men hela Ulvsunda verkar uthyrt. Men vi har gott hopp, säger Krister Berntsson.

Allt de behöver är 100 kvadratmeter, vatten, avlopp och el. Sedan är de redo att köra igång.

– Det har varit en enorm äppelskörd i år. Varenda äppelträd dignar, säger Krister Berntsson.

Går allt som det ska är äppelpressarna igång andra helgen i september. Håll utkik efter Pop-up musteriet och har ni överblivna äpplen tar Krister och Dave gärna emot dem.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vill både höja och utöka trängselskatten

MP-toppen Daniel Helldén i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Daniel Helldéns och Miljöpartiets främsta mål efter valet.lördag 18/8 9:30

QUIZ: Vad kan du om skulpturerna i Västerort och Järfälla?

Testa dina kunskaper De må vara tysta och hårda. Men Västerort och Järfällas statyer bär på fler berättelser än du kan tro. Testa hur mycket du vet om dem i vår quiz.fredag 17/8 16:53