13 000 liter. Så mycket äppelmust producerade Krister Berntsson och Dave Aldridge 2016. Foto: Mikael Andersson

De vill göra must av Brommabornas äpplen

För två år sedan förvandlade Krister Berntsson och Dave Aldridge 27 ton äpplen till must. I år vill de göra en favorit i repris.

  • Publicerad 12:28, 10 aug 2018

Enligt äppelfantasten Krister Berntsson har det varit en fantastisk sommar för äpplen. Tillsammans med kollegan Dave Aldridge förvandlar han gärna Brommabornas äpplen till äppelmust. Men först måste de hitta en lokal att vara i under de tre månader då Pop-up-musteriet är igång.

– Vi vill ha nåt i Bromma, men hela Ulvsunda verkar uthyrt. Men vi har gott hopp, säger Krister Berntsson.

Allt de behöver är 100 kvadratmeter, vatten, avlopp och el. Sedan är de redo att köra igång.

– Det har varit en enorm äppelskörd i år. Varenda äppelträd dignar, säger Krister Berntsson.

Går allt som det ska är äppelpressarna igång andra helgen i september. Håll utkik efter Pop-up musteriet och har ni överblivna äpplen tar Krister och Dave gärna emot dem.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Doldisbutik har öppnat dörren för Spångaborna

"Inga planer på att sätta upp skyltar" Innanför stora skyltfönster, men helt utan förklaring, huserar ett familjeföretag med över 30 år på nacken, ett stenkast från Spånga centrum. En doldis som nu välkomnar besökare – om de hittar dit.tisdag 23/10 17:12

Så här kan du fira bibblans 40-årskalas

✓Barnteater ✓Fotoutställning ✓Konstlotteri ✓Föreläsningar Hässelby villastads bibliotek fyller jämnt! I november firas det med allt från barnteater till utlottning av konst från Hässelby och en utställning om machokulturen och feminsim.tisdag 23/10 11:48