Expanderar. Sara Anderson berättar att Galleri Helle Knudsen kommer till Gamla Enskede eftersom de tror att de har en ny publik där. Foto: Simon Röder/Sara Anderson

De vill hitta en ny konst-publik i Gamla Enskede

Det är stendött utanför tullarna när det kommer till konst-gallerier. Det tycker de som driver Galleri Helle Knudsen på Östermalm och expanderar därför till Gamla Enskede.

  • Publicerad 16:39, 29 aug 2017

– Vi känner att det är dags att hitta en ny publik. Gamla Enskede ligger bra till och kan nog locka besökare både från innerstan och söderförorterna. Vi tror att vi har en bra målgrupp här och så tycker vi att området är mysigt, säger Sara Anderson på Galleri Helle Knudsen.

Vad kommer ni att visa?

– Vi kommer att visa den konst som vi själva gillar, precis som på Karlavägen där vi finns nu. Vi jobbar med ett 100-tal konstnärer och vi har också målet att visa debutanter som kommer direkt från konstskolorna. Vi fokuserar främst på måleri, skulptur och original-grafik.

Enskedebageri finns med på New York Times tipslista

Eftersom ni expanderar - går det bra för konstvärlden just nu?

– Nä, jag skulle snarare säga att det går trögt för gallerier med utställningar, eftersom att folk köper sin konst mer online nu än för bara fem år sedan. Det finns inte samma behov nu av små gallerier men jag vill upplysa alla om att gallerierna är jättebra eftersom det går att se konst gratis här.

Har du några andra tips på konstupplevelser utanför innerstan?

– Nej, Stockholms-konsten är så centrerad till bra adresser i innerstan. Det är ju därför vi flyttar ut! Men Färgfabriken i Liljeholmen är bra. Och Moment teater i Gubbängen, men det är ju teaterkonst, säger Sara Anderson.

Galleri Helle Knudsen öppnar på Stora Gungans väg 11 i Gamla Enskede den 7 september med en utställning med verk av konstnärerna Joan Artigas och Anna Rabe. Öppettiderna är fredag-söndag 12-16.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se jublet på Tele 2 när Sverige slår Sydkorea

Nyheter FILM: Glädjeyra när Granqvist sätter straffen Glädjen visste knappt några gränser när Andreas Granqvist skickade in straffen som gav Sverige ledningen – och sedermera segern.tisdag 19/6 14:09