Åhoj! Så här kan en drakbåt se ut i fören. Foto: Mostphotos

De vill locka fler Farstabor att paddla

Med den nya föreningen Farsta Kanot vill ordförande Hans Hayenhjelm locka fler till att upptäcka tjusningen med att paddla.

  • Publicerad 11:17, 23 sep 2019

Redan på Farsta Gårdsdag i våras provade omkring 150 personer att paddla drakbåt i Farsta Kanots regi. Tillståndet för att bygga kanotställningar drog dock ut på tiden, så är det först nu i höst som föreningen kommit igång på riktigt med kanotverksamheten.

– Jag har en kontaktlista på runt hundra personer som är intresserade. Alla är välkomna att paddla hos oss, men vi kommer främst att rikta in oss på att lära ungdomar att paddla, säger klubbens ordförande Hans Hayenhjelm.

Under våren 2020 drar kanotskolor och introduktionskurser för ungdomar igång, men den som inte räds lite kyla kan redan nu bege sig till Farsta IP och sjön Magelungen för en sväng med paddeln. Farsta Kanot förfogar över allt från kanoter och kanadensare till drakbåtar, och vill man låna är det bara att kontakta föreningen.

En av ambitionerna är att ställa upp med minst ett lag till SM i drakbåtspaddling nästa år. Därför får alla nyfikna möjligheten att prova på denna ädla sport, varje söndag klockan 11. Enligt Hans kommer mer rutinerade paddlare att finnas på plats, och det går fort att bli skicklig.

– Man kan nog bli det på mindre än tre terminer om man har de fysiska förutsättningarna, säger han.

För tillfället har Farsta Kanot omkring 30 medlemmar, men Hans har höga förhoppningar om att antalet ska öka nu när både kanotställningar och farkoster är på plats. Klubbarna är nämligen få men intresset för paddling stort, säger han:

– Om två år är vi 500, minst!