Lars-Erik Cedergren har reagerat på att det ser risigt ut vid kajakuthyrningen. Foto: Erik Simander

De vill lyfta risig skamfläck på Kungsholmen

Platsen vid kajakuthyrningen i Kristineberg kunde varit en pärla. Men istället är den fylld av sopor och vid bryggan står ett nedklottrat hus. Det vill Kungsholmsbon Rasmus Jonlund (L) ändra på.

  • Publicerad 08:10, 22 apr 2018

Rasmus Jonlund (L) vill fräscha upp vid Kungsholms strandstig. Foto: Liberalerna

Likt många andra passerar liberalen Rasmus Jonlund ofta platsen som ligger längs med Kungsholms strandstig. Han har reagerat på hur det ser ut.

– Det som kunde vara en vacker lugn plats att se, vila på eller ta ett bad, fylls nu av klotter, skräp, högar med trädgårdsavfall – och tydligen vintertid uppställning för soptunnor. Som det ser ut idag är det en skamfläck, säger han.

StockholmDirekt har utan framgång sökt kajakklubben som på sommaren bedriver uthyrning på platsen. Det är dock inte de, utan Stockholms stad som har ansvar för marken.

– Jag vill lyfta frågan för att jag tycker att staden också har ett ansvar. De behövs till att börja med en rejäl städning, säger Rasmus Jonlund.

Kungsholmsbon Lars-Erik Cedergren passerar ofta platsen på sina långpromenader och delar känslan av att platsen är lite av en skamfläck.

– Visst har jag tänkt på det, man borde snygga till och sanera allt klotter, säger han.

Den nedklottrade byggnaden som kajakklubben använder har stadens fastighetskontor ansvar för. Men förvaltaren Haris Zaimovic har inte återkommit när tidningen sökt honom. Skräpet runtomkring är på så kallad parkmark och där ger staden positiva besked.

– Det är mark vi sköter och den fungerar som mellanlagringsplats. Därför kan det se skräpigt ut. Just nu är vi mitt i vårstädningen där skräpet ska forslas bort. I maj kommer det vara fint på platsen, säger Therese Rosén, avdelningschef på parkmiljöavdelningen i norra innerstaden.

Det är stora problem med nedskräpning på platsen. Foto: Erik Simander

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.