Lysande. Oliver Jönsson, Albin Almquist, Mikel Shenouda och Albin Lannerhjelm säljer reflexskosnören via sitt UF-företag. Foto: Privat/Mostphotos

De vill lysa upp Västerortsbornas fötter

November är här och med det även mörkret. För att fler människor ska synas tydligt när de vistas utomhus, har fyra killar från Blackebergs gymnasium nu tagit fram en produkt i hopp om att vända reflexer till något coolt.

  • Publicerad 11:52, 19 nov 2019

När eleverna på ekonomiprogrammet vid Blackebergs gymnasium går sitt sista år, är det företagande som står på schemat. De har i uppgift att skapa ett UF-företag, Ung Företagsamhet, vilket innebär att de ska starta, driva och sedan avveckla ett företag under läsåret.

Vad företaget ska syssla med är upp till eleverna själva, och Albin Lannerhjelm, Mikel Shenouda, Oliver Jönsson och Albin Almquist kom på en lysande idé, bokstavligen.

– Vi säljer reflexskosnören till löparskor och vanliga skor. Vi kom på idén då vi ville uppmärksamma problemet med att folk inte använder reflexer, berättar Albin Lannerhjelm.

Sålde slut på ett dygn

Företaget heter Reflex Studios Uf, och skosnörena köper de in från ett annat företag, som de sedan säljer för 49 kronor. För några dagar sedan skrev Albin Lannerhjelm ett inlägg i Facebookgruppen Spånga Solhem för att informera om deras företag. Responsen han fick blev enorm. På 24 timmar sålde de slut på hela lagret, 150 par skosnören.

– Det kom lite som en chock att det gick så bra, vi var inte beredda på att de skulle sälja slut så snabbt.

Deltar på julmarknader

Nu har de lagt en ny order, och i helgen ska de åka runt och dela ut skosnörena till de som beställt. Medan de väntar på leveransen ska de även bygga upp sin webbsida så att de i fortsättningen kan posta ut beställningarna.

Därför får den som är intresserad av att beställa skosnörena hålla koll på företagets sociala medier, som Instagram och Facebook.

– Uppfattningen hos många unga är att reflexer är något man helst inte använder. Jag tror att vi vänder trenden med att reflexer inte är coolt, säger Albin Lannerhjelm.

Planen är också att medverka vid flera julmarknader i både Bromma och Spånga för att sälja skosnörena.

Kommer ni fortsätta att sälja skosnörena även efter gymnasiet?

– Det har vi inte riktigt bestämt än.

Uppdraget: Patrullera våra gator och torg

Nyheter Vi tog rygg på Vällingbypolisens nya tillskott I slutet av förra året gick polisen ut med att 150 nya aspiranter skulle anställas i Stockholm. Av dem började sex stycken i Vällingby. Så vad är det som får en att vilja ge sig ut på våra gator som...fredag 24/1 16:32

Konstnär återskapar historiska verk – med skräp

Nyheter Succéutställning kommer till Tensta konsthall Antika konstverk från Mellanöstern har fått en ny skepnad – genom skräp och tidningspapper. Nu vandrar en populär och välbesökt utställning vidare från Malmö till Tensta.fredag 24/1 13:59

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt