”Varför åka in till stan och åka nattbuss hem när man kan stanna på hemmaplan?”, säger Thed Widell (i mitten) på Riddar Jakob. Här tillsammans med Samer Chammas bakom baren på nya Beirut Meza och Andreas Ahlberg, delägare i Riddar Jakob till höger. Foto: Mikael Andersson

De vill sparka igång Jakans krogliv igen

Från dött till livat. Det är förhoppningen hos flera krögare i Jakobsberg – som nu vill sparka igång nattsuddet i centrum igen.

  • Publicerad 11:27, 20 apr 2017

Har du lagt märke till att Riddar Jakobs nattklubbsingång bytt namn till Palace? Eller att Gula villan vid stationen numera hyser den libanesiska krogen Beirut Meza? Nästa vecka slår också sportbaren All Star upp dörrarna på Riddarplatsen, om allt går enligt plan.

Mycket är på gång i Jakobsbergs nattliv. Nu hoppas flera krogägare på ett uppsving efter flera års nedgång i utelivet.

– Kroglivet i Jakobsberg har dött ut lite den senaste tiden när flera ställen har stängt. Det har inte riktigt varit som det var för fem till åtta år sedan. Vi vill försöka få tillbaka samma stämning som det var då, säger Andreas Ahlberg, delägare i Riddar Jakob.

Tillsammans med kollegan Thed Widell gör Andreas Ahlberg en nysatsning på klassikern och byter namn på nattklubben till Palace. Samtidigt byggs bakfickan ut till en större pubdel.

Andreas Ahlberg, Samer Chammas och Thed Widell framför Riddar Jakob. Nu har skylten bytts ut till Palace. Foto: Mikael Andersson

Han ska göra Riddar Jakob hetast i Järfälla

"Uppsving"

Mitt emot, i Gula villan, har Beirut Meza slagit upp dörrarna.

Ägaren, Samer Chammas, har totalrenoverat lokalen, efter att det stått tomt ett år. Här finns nu sedan två veckor tillbaka libanesisk mat, livemusik och vattenpipa.

– Det har inte varit jättemycket folk än men en hel del har hittat hit. Det känns bra – som att folk uppskattar det. Nästa vecka kör vi igång livemusiken, säger Samer Chammas.

Nu hoppas ägarna till både Riddar Jakob och Beirut Meza på en nytändning i kroglivet – och att fler ställen hittar till Jakobsberg.

– Det gynnar ju alla om det finns ett bra utbud av restauranger att gå på, så att det inte blir så att folk åker till Sumpan eller till stan för att hitta bra ställen, säger Andreas Ahlberg.

De får medhåll från Nancys ägare David Larsson, som också är på gång med nytt.

– Jag tänker mig att det kan bli ett uppsving, säger han.

På Nancys är bland annat en ny plan för bakfickan Rock at Nancys på gång.

– Vi har inte kommit så långt i planeringen än, utan diskuterar om det ska bli en matbar eller något annat. Just nu satsar vi på maten och luncherna. Vi ändrar inriktning på maten och har tagit in kockar som är helt fantastiska, säger David Larsson.

Ny sportbar öppnar i Jakobsberg

Nytt fik öppnar i Jakobsbergs centrum

Nytt i Jakobsberg

Riddar Jakob: Nattklubben renoveras med nytt ljud, ljus och vip-avdelningar och har bytt namn till Palace. Backfickan byggs ut och får trubadurkvällar. Lunchrestaurangen är kvar som Riddar Jakob. Öppet till 03 på helger.

Beirut Meza: I Gula villan vid Jakobsbergs station finns nu en libanesisk restaurang med livemusik och rum för vattenpipa. Öppet till 01 varje dag.

Nancys: Ägaren David Larsson får sällskap av en ny delägare. De kommer framöver att göra om konceptet i bakfickan, Rock at Nancys. Öppet till 01 onsdag till lördag.

All Star: Sportbaren All Star öppnar i Elegant Gardens gamla lokaler på Riddarplatsen, troligtvis i slutet på nästa vecka.

Senare i år öppnar Espresso House, med uteservering, på Riddarplatsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så blev försöket med sex timmars arbetsdag i Järfälla

Nyheter 50-tal medarebetare fick kortare arbetsdagar Från i höstas har närmare 50 socialtjänstanställda i Järfälla provat på sex timmars arbetsdag. Nu löper projektet mot sitt slut – och det får både ris och ros.fredag 18/5 11:21

Stadens kritik efter besök på studentbygge

Nyheter ✔Hissen fick stängas av ✔Fuskade med balkongerna Vi har tidigare skrivit att studenterna i Spångas nya studentbostäder på Nekvägen tycker att säkerheten brister. Nu har staden satt användningsförbud på studenternas hiss.fredag 18/5 9:50