Möten. På Frösundaviks anläggning ska en ny mötesplats för utveckling inom hotell, restaurang och besöksnäring startas. Foto: Leif Oldenburg

De vill vidareutbilda hotellpersonal som förlorat jobbet

Varslad personal inom om hotell- och restaurangbranschen ska få en hjälp på traven med vidareutbildning. I juni drar arbetet igång på en ny omställningshub i Solna.

  • Publicerad 11:23, 27 maj 2020

Vi har haft det här i tankarna ett tag. Men det påskyndades i och med corona.

Hotell- och restaurangbranschen är en av de branscher som coronaviruset har slagit hårdast mot. När resor och sammankomster undviks har många näringsidkare tvingats till varsel, uppsägningar och nedskärningar.

Nu hoppas Ulrich John, som driver Royal park hotell i Frösundvik, att en ny omställningshub ska hjälpa drabbad personal och de som vill ställa om till jobb inom branschen i framtiden.

– Alla drabbas av pandemin och vi har märkt att det saknats ett innovationscenter i branschen, säger han.

Innovationer och lösningar

I huben, som kan liknas vid en form av utbildningsplattform, ska det gå att ta del av både kurser och utbildningar som bland annat fokuserar på innovationer och nya lösningar på utmaningar inom besöksnäringen.

– Det finns utbildningar inom hotell, restaurang och besöksnäringen, men inte den här typen av innovationsplatser. Det finns mycket mer inom andra branscher. Vi har haft det här i tankarna ett tag. Men det påskyndades i och med corona, säger Ulrich John.

Planen är att i början av juni dra igång de första mötena. De kommer att göras både digitalt och fysiskt på plats i Frösundaviks anläggning.

– Det handlar bland annat om hållbarhet och alternativ affärsutveckling. Det känns motiverade och roligt att dra igång och den respons vi har fått från branschen, politiken och facket har varit positiv, säger Ulrich John.  

Ulrich John. Foto: Mårten Levin

Möten. På Frösundaviks anläggning ska en ny mötesplats för utveckling inom hotell, restaurang och besöksnäring startas. Foto: Royal Park Hotell

Stockholm Direkt