Slutspelat. I det nya Medborgarhuset finns ingen konsertlokal till Debaser. Ett hårt slag, enligt rockklubbens vd Annelie Telford. Foto: Eva Edsjö

Debaser slängs ut från Medis

Debaser Medis konserter kastas ut ur Medborgarhuset. När byggnaden renoveras blir Debbans lokaler bibliotek. – Idioti, säger Annelie Telford, vd på Debaser.

  • Publicerad 16:56, 26 jan 2016

I år ska Medborgarhuset tömmas och en jätterenovering drar igång. När huset öppnar igen om tre år är det utan Debaser Medis konsertlokal.

– Staden ger vår konsertlokal åt biblioteket och det har varit omöjligt att hitta en lösning som ger oss andra konsertlokaler här, säger Annelie Telford.

Trots att stadens politiker sagt sig vilja ha kvar Debaser får företaget bara en restauranglokal i nya Medborgarhuset.

– Det är ett jättehårt slag. Jag tycker att man leker med våra anställdas förutsättningar och livemusikens förutsättningar i Stockholm. Det är idioti att ge sig på ett sedan många år välfungerande rockklubbsetablissemang i stan, säger Annelie Telford.

Ingen ny lokal klar

Staden arbetar med att hitta en ny konsertlokal till Debaser men just nu finns inga alternativ på bordet.

– Det enda alternativet som funnits på bordet var en lokal utanför tullarna som vi har tackat till nej. Vi vill ha en jämförbar lokal, vilket betyder en lokal i innerstan i snarlik storlek. Men det kryllar det inte av, säger Annelie Telford.

Debaser Medis kommer att stänga i slutet av 2016. Annelie Telford tror inte att det finns något hopp om att påverka staden att ändra sig.

– Planen ligger ju och ritningarna är ritade. Jag kan bara hoppas att man gör sitt yttersta för att få fram jämförbara lokaler till oss. I min värld så tycker jag att staden borde vara beredd att bygga en sån lokal om den inte finns, säger hon.

Först Slussen och nu Medis. Vad säger du om stadens agerande med tanke på att det här är andra gången ni tvingas lämna lokaler?

– Vi är ett företag som ger väldigt mycket kultur till staden. Vi har aldrig kostat staden en krona och är kommersiellt fungerande. Jag har jättesvårt att se hur man kan vilja lägga ner det, särskilt när man säger att man vill att vi ska finnas kvar.

LÄS ÄVEN "Ilska och sorg efter Debaser-beskedet: "En del av min själ skulle dö"

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.