Nytt utehäng? Debaser vill ha en flytande servering i Hornstull. Foto: Elina Lundberg / Debaser

Debaser vill öppna ny bar – på vattnet

Södermalm kan få ytterligare en flytande krog. Debaser har inte gett upp hoppet om en bar i vattnet vid Hornstull.

  • Publicerad 11:53, 28 nov 2017

Det lilla fiket Caminito vid Årstaviken får i sommar ha en flytande restaurang nedanför Södersjukhuset. Det rapporterade Stockholmdirekt igår.

Än så länge är det bara Loopen vid Tantolunden som har en pontonservering i området, men flera krögare har haft drömmar om att få ha liknande kroghäng.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ett exempel är Debaser som våren 2015 ansökte om att få bygga en ponton med en bar vid Strand i Hornstull. En ambition som Debaser inte har gett uppp.

Debaser: "Frågan lever"

"Frågan lever även fast vi fick avslag i första omgången. Vi gör förändringar som gör att vi hoppas få igenom den denna gång" skriver vd:n Annelie Telford i ett mejl till Stockholmdirekt.

Hon vill inte lämna någon mer kommentar om den flytande baren i nuläget.

Stadsbyggnadskontoret bedömer att Caminitos pontonrestaurang kan få en prejudicerande effekt på området eftersom det idag inte finns några andra flytande krogar här.

Men prejudikatet har tonats ner av politiker i stadsbyggnadsnämnden som understryker att beslutet inte ska ses som grönt ljus för alla krögare som vill inta vattnet utan att varje fall ska granskas för sig.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.