Bra äldrevård. Erik Andersson (M), kandidat till kommunstyrelsens ordförande. Foto: Riksdagen / Mostphotos

Debatt. M: Äldreomsorg i Täby ska vara i toppklass

Sverigedemokraternas förslag om en "äldrenämnd" kan vara en bra idé, men det är viktigare att service och omsorgen för äldre fungerar varje dag, det skriver Moderaterna i Täby i inlägget:

  • Publicerad 13:54, 14 jun 2018

Sverigedemokraterna i Täby slår vitt och brett på Moderaterna utan att ens presentera en egen politik inom äldreomsorgen. Moderaterna med alliansen har visat att den införda kvalitetspengen framgångsrikt lyft kvaliteten på boendena runt om i kommunen.

Ett exempel som vi vill lyfta fram är Silverpark äldreboende med 100 procents nöjdhet från de boende och med samma peng som alla andra vård- och omsorgsboenden. Det är ett fantastiskt resultat.

Totalt har andelen äldre eller anhöriga som är ganska eller mycket nöjda med sitt äldreboende i Täby ökat från 76 procent 2014 till 81 procent 2017. 

Vi vill vidare undvika att äldre fastnar i dåligt anpassade bostäder och social isolering. Ett bra exempel är Seniorcenter, vars verksamhet bidrar till att stimulera förmågor och minska den sociala isoleringen av våra äldre. Det vill moderaterna fortsätta att utveckla.

Vi går till val på att äldreomsorgen i Täby alltid ska vara i länets absoluta toppklass, införa en kvalitetspeng inom hemtjänsten, öka de äldres trygghet genom att satsa på fler poliser och fördubbla föreningsbidragen till ideella organisationer som arbetar med trygghet och social gemenskap.

SD har ett förslag om att inrätta en äldrenämnd. En äldrenämnd kan vara en bra idé men det viktigaste är att servicen och omsorgen till de äldre fungerar varje dag, för oss är det den primära frågan. Avslutningsvis har moderaterna över 110 punkter i vårt valprogram för ett bättre Täby. Vi har även en mycket god representation av seniorer bland våra kandidater till kommunfullmäktige.

Erik Andersson (M) Kandidat till kommunstyrelsens ordförande

Thomas Nilsonne (M) Ordförande socialnämnden

Patric Hamilton (M) Ordförande socialutskottet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter brutala rånen i Danderyd - nu sätts väktare in

Nyheter "Polisen tycks inte ha tillräckliga resurser" Flera brutala rån den senaste tiden har fått Danderyds kommun att reagera. Nu meddelar kommunstyrelsen att väktare ska sättas in för att öka tryggheten.tisdag 14/8 13:53

Vi är stockholm