Replik. Debattartikeln är skriven av Carolin Robson, gruppledare för Miljöpartiet i Danderyd. Foto: Privat / Mostphotos

Debatt. MP: Moderaternas agerande straffar Danderydsbor

Danderydsborna står maktlösa inför hur deras liv styrs av moderaternas budget, det anser Miljöpartiets gruppledare Carolin Robson som ger svar på debattinlägget förra veckan av Carina Erlandsson (M), ordförande i socialnämnden.

  • Publicerad 10:31, 11 jun 2018

Carina Erlandsson, ordförande i socialnämnden försäkrar att äldre ges omsorg under kontrollerade former – just så är det när socialnämnden kontrollerar vilka Danderydsbor som får stå i kö till våra äldreboenden. Socialnämnden har också kontroll på att de som inte platsar in i kön heller inte får ett beslut som går att överklaga.

LÄS MER: DEBATT. M: De äldre straffas av oppositionens agerande

Nej Carina Erlandsson - det är inte oppositionen utan du och Moderaterna ”som en tjurig 5-åring förhalat” ett nytt äldre- och korttidsboende. Ni rev äldreboendet Solgården för 10 år sedan och ni har inte byggt upp det igen. Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har för närvarande 51 ärenden som berör Danderyd - 44 är inom äldreomsorgen. I dagarna fakturerar IVO Danderyd 120 000 kr i straffavgift.

Nej Carina, moderaternas valslogan stämmer illa för omsorgen är inte lika för alla. Äldre vet vilka insatser de behöver. Äldre ska erbjudas rätt insatser i rätt tid – inte när du och socialnämnden godtyckligt bestämmer det behövs.

Verkligheten är att äldre och anhöriga Danderydsbor står maktlösa inför hur deras liv styrs av moderaternas budget. Ekvationen fler äldre, färre äldreboendeplatser, färre hemtjänsttimmar går inte ihop. Det är ovärdigt att du som ordförande i socialnämnden med ett underskott på 14,3 miljoner röstade emot Miljöpartiets förslag att ge nämnden pengar för att täcka det behov du själv påtalat. Det finns ingen värdighet i att budgetera bort äldre Danderydsbors trygghet. Miljöpartiet vill ha en äldreomsorg som Danderydsborna kan lita på.

Nej Carina, vinster i välfärden är ingen garanti för en värdig vård. Sverige är det enda land i västvärlden som ger kommersiella välfärdsbolag obegränsade vinstuttag.

Nej Carina, Moderaterna har i snart 50 år styrt Danderyd, det är moderaternas agerande som straffar äldre Danderydsbor och deras anhöriga. Fråga Danderydsborna vad som är viktigast – omsorgen om våra barn, unga och äldre eller en låg skattesats. Danderydsborna bör fråga sig om de får valuta för pengarna.

Carolin Robson, f d Moderat

Miljöpartiet de Gröna i Danderyd

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Osäker framtid för gratis simskola i Vallentuna

Nyheter Under hösten 2018 har Vallentunas sexåringar fått gratis simundervisning vid fyra tillfällen. I januari avslutas satsningen, men eleverna hade kunnat få fler träningstillfällen om inte simhallen...torsdag 17/1 16:48

Nu kan du åka skridskor på Rönningesjön

Nyheter Kommunen uppmanar till försiktighet Temperaturen har nått minusgrader och äntligen har en av sjöarna i Täby plogats av kommunen. Nu är det bara för skridskosugna att snöra på sig grillorna.torsdag 17/1 16:28