Sol. Värmen på Roslagsbanan är något Miljöpartiet anser att Moderaterna inte åtgärdar så snart man kan. Foto: SLL

Debatt. MP: Moderaternas passivitet ger ingen svalka

Miljöpartiet anser att det måste bli behagligare under sommarvärmen att resa med Roslagsbanan och menar att man inte kan vänta på de nya tågen.

  • Publicerad 16:25, 7 jun 2018

När det är så varmt på Roslagsbanan att tåg ger upp och resenärer far illa hälsar moderaterna att det blir bättre med de nya tågen som ska komma. Om fyra år, det är inte okej.

Det ska vara trevligt att resa med Roslagsbanan året runt, men när temperaturen i vagnen blir outhärdlig är det inte bara otrevligt utan kan också skapa hälsoproblem. SL tar regelbundet emot klagomål om resenärer som håller på att tuppa av i kollektivtrafiken. Detta år har klagomålen på temperaturen redan mer än dubblerats jämfört med maj förra året.

Miljöpartiet vill att alla kollektivtrafikens fordon ska hålla god komfort för resenärerna och personalen. Det är oacceptabelt att Trafiknämnden, under alliansens styre, ser på medan resenärerna drabbas av extrem hetta i kollektivtrafiken.

Miljöpartiet begärde därför i förra veckan att trafikförvaltningen i landstinget ska hitta en svalkande lösning snabbt.

I vår skrivelse till Trafiknämnden gav vi förvaltningen i uppdrag att återkomma med förslag på en snabbt genomförbar åtgärd för att skapa en behaglig temperatur på Roslagsbanans fordon. Vi hade självklart hoppats att moderaterna skulle komma med ett konstruktivt förslag eller åtminstone låta förvaltningen få i uppdrag att hitta en fungerande lösning som snabbt kan sättas in. Men moderaternas hälsning till resenärerna är som sagt att hålla ut och det här löser sig med det nya tågen. Om fyra år.

Tomas Eriksson, gruppledare MP Stockholms läns landsting

Malin Karlsson, vice gruppledare MP Stockholms läns landsting

Eva Pethrus, blivande gruppledare MP Täby

Nicklas Steorn, gruppledare MP Vallentuna

Michael Solander, gruppledare KS MP Österåker

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentunaduo återförenad – efter tre decennier isär

Nyheter "Man vet aldrig hur långt man kan nå" Efter att ha umgåtts i samma gäng under tonåren i Vallentuna, har de nu 30 år senare återknutit kontakten för att skapa musik tillsammans.fredag 19/10 14:08

Bönderna rustar efter sommarens extremhetta

Nyheter "Skulle bli problematiskt med en till varm sommar" En krissommar med oerhörd torka skapade stora problem för bönderna. Vi besökte en av Norrorts bönder för att ta reda på hur de överlevt sommaren – och hur tankarna på framtiden går.fredag 19/10 14:05