Schaktning. Ett antal vägarbeten längs en del av Västerled gör att biltrafiken stängs av. Genrebild. Foto: Mikael Andersson

Del av Västerled stängs av – i nio månader

På grund av vägarbeten kommer en del av Västerled att stängas av för biltrafik fram till oktober. Anledningen är att det ska förberedas inför flera bostadsbyggen.

  • Publicerad 11:12, 18 feb 2020

Från och med den 19 februari och fram till oktober kommer en del av Västerled att stängas av. Anledningen är förberedande vägarbeten inför byggplanerna på två flerbostadshus längs Västerled och Nyängsvägen, samt radhus på Koltrastvägen. Totalt rör det sig om cirka 120 bostäder.

Här är alla byggen på gång i Bromma

Men innan dess behövs flera vägarbeten göras, bland annat en ledningsflytt i Västerled.

– Schaktarbeten ska göras både längs med och korsande över Västerled. Genom att stänga av vägen kan vi genomföra arbetet med större säkerhet för trafikanter och närboende och samtidigt upprätthålla en god arbetsmiljö, skriver Anna Tsyrkulenko, byggprojektledare vid exploateringskontoret, i ett mejl till StockholmDirekt.

Kan delvis öppna tidigare

Vägarbetena innebär att inga bilar kommer att kunna köra mellan strax innan Koltrastvägen och fram till strax innan Mossvägen. Under byggtiden kommer skyltning om avstängning sättas upp på flera platser. Dock kommer gående och cyklister kunna ta sig fram som vanligt, då en tillfällig gång- och cykelbana upprättas.

– Västerled öppnas igen så snart som möjligt. Förhoppningen är också att kunna delvis öppna Västerled, ett körfält, när de mest omfattande arbetena är genomförda, skriver Anna Tsyrkulenko.

I samband med avstängningen kommer även ett antal hållplatser för buss 124 påverkas. Det rör sig om Mossens idrottsplats, Västerledstorget, Alléparken och Alviksvägen där bussen inte kommer att stanna. Mer information finns på SL:s hemsida.