Dementerar. Kägelbanan hyrs inte ut som kontor, enligt både ägaren Maelir AB och Södra Teatern. Foto: Mostphotos

Dementerar: Kägelbanan hyrs inte ut som kontor

Kägelbanan hyrs inte ut som kontorslokal. Både Maelir AB och Södra Teatern avvisar uppgifterna som cirkulerade tidigare i veckan.

  • Publicerad 14:48, 4 jul 2019

Tidigare i veckan rapporterade Dagens Nyheter att Kägelbanan, den numera stängda konsertscenen, hyrs ut som kontor av en mäklarfirma.

Nu avvisar Jakob Johansson, grundaren till Maelir AB som äger Kägelbanan, uppgifterna om att man hyr ut lokalen till mäklarföretag. Detta var Fastighetsnytt först med att rapportera om.

– Jag säger som jag har sagt till andra medier. Vi fattar beslut om Kägelbanan i höst, men i nuläget är det inget som hyrs ut. Vi kommer att fokusera på sommarens konserter, och kommer därefter i höst att lägga fokus på Kägelbanan, säger han till StockholmDirekt.

Debaser Strand blir kvar i Hornstull

Inte heller Södra Teaterns vd Samuel Laulajainen känner igen uppgifterna om att man ska ha hyrt ut lokalerna, eller att man ska ha haft lokalerna ute på annonsering. Däremot bekräftar han att de har haft intressenter som har varit och kollat på lokalerna, däribland en mäklare.

På deras hemsida skriver de också att det finns alltifrån klätterväggscenter till galleri, musik- eller filmstudio och arkitektkontor som intresserat sig för Kägelbanans lokaler men betonar även där att inget definitivt beslut kommer att förrän efter sommaren.

– Vi har haft många intressenter som har kollat på lokalerna men det är inte bestämt vad som ska göras med Kägelbanan. Så vitt jag vet har vi inte heller haft någon annonsering ute, och vi har heller inte bett någon att göra en sådan, säger han till StockholmDirekt