Demonstration. Demonstrerar för Enköpingsbäverns rätt att leva. Foto: Fredrik Gustafsson

Demonstranter samlade utanför kommunhuset

Vid niotiden samlades ett tiotal demonstranter utanför kommunhuset i Enköping. De är på plats för att visa sitt missnöje över beslutet att avliva bävern i Enköpingsån. – Det är både akut och aktuellt. Beslutet är taget att de ska sätta ut de här burarna och att de ska fånga in den ensamma bävern, säger demonstranten Heléne.

  • Publicerad 11:30, 29 mar 2018

I början av mars gav Länstyrelsen Enköpings kommun tillstånd att avliva den bäver som bosatt sig i Enköpingsån i höjd med Munksundet. Men beslutet att avliva bävern har gjort många upprörda. Under förmiddagen samlades ett tiotal personer utanför kommunhuset i Enköping för att demonstrera för bävern rätt att leva.

– Första tanken är alltid att döda. Det är på många andra ställen där man flyttat bävrar, eller att man satt runt nät kring träd man vill bevara. Vi tycker inte att det enda alternativet ska vara att döda, säger Eva Kjellander som rest från Eskilstuna för att delta i demonstrationen.

Hur har ni bemöts?

– Det är många som stannat och gjort tummen upp. Men annars är det inte så mycket folk härnere, vi tänkte gå upp mot torget senare. Vi vet att det är fler som meddelat att de ska ansluta sig till oss, säger Eva Kjellander.

Vad hoppas ni att demonstrationen ska ge?

– Naturligtvis, hoppas vi att bäver ska få leva. Men en anledning till att vi demonstrerar idag är också för att göra vår röst hörd och för att belysa det här, säger Helén, från Köping.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19