Demonstranterna på Medis får flytta till city

Demonstranterna på Medborgarplatsen kommer att få tillstånd att fortsätta sin demonstration. Imorgon klockan 18 vandrar de till sin nya plats.

  • Publicerad 15:45, 31 aug 2017

Nu står det klart att de demonstranter som i flera veckor protesterat mot utvisningarna till Afghanistan kommer att få tillstånd att från och med imorgon flytta sin demonstration till Norra bantorget.

Sittstrejkarna på Mynttorget efter attacken: "Vi reagerade med kärlek"

Demonstrationerna startade den 9 augusti på Mynttorget men flyttades senare till Medborgarplatsen. Ikväll går tillståndet där ut och imorgon klockan 18 kommer man att marschera till sina nya plats på Norra bantorget.

– Det är en historisk socialistisk plats för dem som vill bygga landet tillsammans och idag säger vi att vi vill bygga landet tillsammans, säger Fatima Khawari, talesperson för Ung i Sverige, som står bakom strejken.

Nu vill demonstranterna på Medborgarplatsen flytta

Just nu sitter mellan 70 och 80 personer på Medborgarplatsen men antalet väntas stiga senare under dagen.

Flyttar. Imorgon marscherar demonstranterna från Medborgarplatsen till sin nya plats på Norra bantorget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.