Foto: Sacharias Källdén

Den jagade mannen i Edsberg misstänks för flera brott

Personen som greps under tisdagen i Edsberg är nu misstänkt för flera brott - bland annat grov förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

  • Publicerad 10:24, 5 apr 2019

I början av veckan grep polisen en man hemmahörande i Edsberg.

Han är nu misstänkt för flera brott - grovt vapenbrott och grov förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse - och Aftonbladet rapporterar även att mannen misstänks ha planerat ett skoldåd.

Åklagare Anna Stiernstedt, förundersökningsledare i fallet, kan dock inte bekräfta uppgifterna:

– På grund av förundersökningssekretess kan jag inte gå in något sådant överhuvudtaget. Men det var det som framkom i utredningen som gjorde att rubriceringen ändrades, en sammantagen bedömning av utredningsmaterialet, säger hon till Aftonbladet.

Polisens presstjänst kommenterar inte fallet.

– Jag hänvisar alla frågor till åklagaren. Hon är förundersökningsledare och det är hon eller hennes presstjänst som svarar på frågorna, säger Mats Eriksson, presstalesperson.

Mannen nekar till brotten.

Jagade andra personer

Larmet till polisen kom 22.35 på måndagskvällen.

En misstänkt person ska då tidigare under dagen jagat flera personer med ett knivliknande föremål - en machete, rapporterade flera medier. Senare på natten greps en person som fick läggas in på tillnyktringsenheten hos polisen i väntan på förhör.

– Vi tittar fortfarande på vilka brottsrubriceringar som gäller. Mannen ska ha betett sig hotfullt och med knivliknande föremål. Vi agerade kraftfullt, så klart, på de uppgifterna, sa Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen, under tisdagsmorgonen till Vi i Sollentuna.

Man gripen efter stort pådrag i Edsberg

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Förening städar i Norrviken och Edsviken

Nyheter Naturskyddsföreningen engagerar under Nordiska kusträddardagen Hallå där Linna Fredström, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna. Ni ska snart engagera er i Nordiska kusträddardagen och hålla en skräpplockardag i Norrviken och Edsviken. Varför är den...torsdag 18/4 18:00

Brand släckt i centrala Sollentuna

Nyheter Ingen skadad meddelar Storstockholms brandförsvar. Brandkåren kallades till en brand i centrala Sollentuna under eftermiddagen. Insatsen är nu avslutad.torsdag 18/4 17:10

Hur brukar du fira påsk?

Nyheter Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.torsdag 18/4 10:37