Foto: Sacharias Källdén

Den jagade mannen i Edsberg misstänks för flera brott

Personen som greps under tisdagen i Edsberg är nu misstänkt för flera brott - bland annat grov förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

  • Publicerad 10:24, 5 apr 2019

I början av veckan grep polisen en man hemmahörande i Edsberg.

Han är nu misstänkt för flera brott - grovt vapenbrott och grov förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse - och Aftonbladet rapporterar även att mannen misstänks ha planerat ett skoldåd.

Åklagare Anna Stiernstedt, förundersökningsledare i fallet, kan dock inte bekräfta uppgifterna:

– På grund av förundersökningssekretess kan jag inte gå in något sådant överhuvudtaget. Men det var det som framkom i utredningen som gjorde att rubriceringen ändrades, en sammantagen bedömning av utredningsmaterialet, säger hon till Aftonbladet.

Polisens presstjänst kommenterar inte fallet.

– Jag hänvisar alla frågor till åklagaren. Hon är förundersökningsledare och det är hon eller hennes presstjänst som svarar på frågorna, säger Mats Eriksson, presstalesperson.

Mannen nekar till brotten.

Jagade andra personer

Larmet till polisen kom 22.35 på måndagskvällen.

En misstänkt person ska då tidigare under dagen jagat flera personer med ett knivliknande föremål - en machete, rapporterade flera medier. Senare på natten greps en person som fick läggas in på tillnyktringsenheten hos polisen i väntan på förhör.

– Vi tittar fortfarande på vilka brottsrubriceringar som gäller. Mannen ska ha betett sig hotfullt och med knivliknande föremål. Vi agerade kraftfullt, så klart, på de uppgifterna, sa Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen, under tisdagsmorgonen till Vi i Sollentuna.

Man gripen efter stort pådrag i Edsberg

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här kan du bada med din hund

Nyheter Sex olika badplatser i Sollentuna Generellt går det bra att bada med hunden på badplatserna i Sollentuna – med ett par undantag – förutsatt att den är kopplad och att ägaren följer så kallad god sed.måndag 24/6 11:30

Stigenberg utesluts ur SD

Nyheter Kommunföreningens ordförande får gå Partitoppen utesluter Sverigedemokraternas gruppledare i Sollentuna.måndag 24/6 11:20

Nya SL-försöken för kyla i sommar

Nyheter Värmebölja. ✓ Knapptrick ✓ Nya AC-bussar – osäkert med svalka på ersättningsbussarna Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.måndag 24/6 8:09
Stockholm Direkt