Så här såg det ut förra året. Foto: Sturebyplansgruppen

"Den som springer fortast får en Buddha i grön filt"

Hallå där, Magnus Svensson, som är med och arrangerar Stureby Nyårslopp för andra året i rad.

  • Publicerad 08:00, 9 dec 2017

Hur går det till?

– Starten går klockan tolv på dagen på nyårsafton och sen springer vi en runda på fem kilometer. Efteråt blir det korv med bröd och varm dryck, och ett glas bubbel för de som vill ha. Vi kommer att ha lite jippo runt omkring med lokala dj:s och man får gärna klä ut sig. Den som vill vara med swishar startavgiften till oss. Samling i hörnet Kramforsgränd-Skutskärsvägen.  

Varför gör ni det?

-– Det är ett kul sätt att runda av året på tycker vi. Det är exakt tolv timmar till tolv-slaget, så kan man gå hem och förbereda sig för festen sedan.  

Vilka får vara med?

– Alla glada är välkomna, även barnen, som springer gratis. Förra året sprang 130 personer, jättekul! Det var många fler än vi trodde skulle vara med. Det är ingen tävling, ingen tar tid, det får man göra själv i så fall. Vi gör det här bara för att det är roligt. Det ska vara opretentiöst och kul! Men den som kommer i mål först får ändå ett vandringspris, en Buddha klädd i grön filt.

Skillnader mot förra året?

– Vissa gator som var med förra året var lite småtråkiga att springa, det har vi ändrat och lagt om nu och loppet är exakt fem kilometer nu mot 5 150 meter förra året.

FOTNOT Kolla på FB/Sturebyplansgruppen hur du anmäler dig.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm kan få färre stadsdelar

Nyheter Nya grönblå styret vill göra en stor omorganisation Det nytillträdda grönblå styret i Stadshuset har planer på att slå ihop och minska antalet stadsdelar i Stockholm. "Organisationen behöver bli effektivare".torsdag 18/10 11:24

Huddingevägen stängs av efter olycka

Nyheter Lastbil i olycka mellan Flemingsberg och Tullinge – Trafikverket: "Välj en annan väg" Flera fordon har varit inblandade i en olycka på Huddingevägen mellan Flemingsberg och Tullinge. Trafikverket har stängt av vägen och leder om trafiken.torsdag 18/10 10:56