"Den toaletten är ett sorgebarn"

Det ringer hos Toabolaget för att klaga på handikapptoaletten vid Bålsta station. Problemet? De ringer fel. – Vi visste inte ens att den stod där, säger vd Thomas Nilsson.

  • Publicerad 10:51, 26 sep 2019

För drygt ett halvår sedan fick Thomas Nilsson ett samtal från en maskinfirma som ville hyra en handikapptoalett. Han sa givetvis ja. Det är vad hans företag gör.

– Vi äger i runda slängar 300 toaletter och hyr ut från Sundsvall i norr till Norrköping i Söder. Oftast är det helgarrangemang, men ibland är det längre, som på golfbanor och då åker vi ut och sköter om dem, berättar han.

Toaletten som hyrdes ut till maskinfirman hyrdes i sin tur ut till Håbo kommun och står sedan en längre tid vid Bålsta station.

– Det är inte den vackraste toaletten som står där, konstaterar Thomas Nilsson.

Visste inte att den fanns

Nej, det tycks inte vara så. Thomas Nilsson har nämligen fått ta emot samtal gällande skicket på toaletten.

– Jag visste inte ens att den stod där. Jag bad min kompis att åka förbi och titta om det var den som stod där och då fick jag veta att det var det.

Vad vill du ska hända nu?

– Helst vill jag väl att kommunen bygger en riktig toalett där, men annars att de tar hjälp av några som kan komma in och spola av den, fylla på med blåvätska och köper in ordentligt med toalettpapper. Jag vill att den ska skötas om så att inte jag får dåligt rykte som jag har byggt upp.

På kommunen är man mycket väl medvetna om problemet.

– Det är ett sorgebarn. Vi hade hyrt in en toalett från ett bolag i Enköping som vandaliserades så illa att vi inte kunnat sätta tillbaka den. Den toalett som står där nu skulle vara en tillfällig lösning, säger Johan Hagland, plan- och exploateringschef.

– Vi försöker få till en bättre lösning. Tanken är att det ska finnas en vanlig wc där, men vi har haft svårt att hitta bra ledningar, därför har det blivit de här tillfälliga lösningarna. Det har också varit struligt med servicen kring den här toaletten. På grund av arbetsmiljön, det var ett rån på den toaletten, har vi inte kunnat använda vår egen personal. Vi har haft en rondering, men den har inte varit tillräckligt bra.

Sommarstängt

Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt