Hyllad. Denice Sverla jobbar på grundsärskolan i Ekebyhov. Flera av hennes elever har nominerat henne till Lärargalan. Foto: Privat

Denice kan vinna pris på Lärargalan

Hon njuter varje dag på jobbet. Ekebyhovsläraren Denice Sverlas arbetsglädje har fått hennes elever att nominera henne till Lärargalan. – Då vinner vi tillsammans, säger hon.

  • Publicerad 11:25, 14 nov 2019

Jag är en prestationsmänniska och hoppas vinna

Sedan 2016 har Sveriges lärare hyllats på Lärargalan. På måndag är det dags för fjärde året i rad. Bland de nominerade som finns på plats på Berns finns Denice Sverla. som enda läraren från Ekerö.

– Det är eleverna som har nominerat mig. Jag fick åtta nomineringar och det känns jättekul att uppmärksammas, säger hon.

Denice Sverla jobbar på Ekebyhovs grundsärskola som klasslärare i årskurs sex till nio samt med övriga skolans elever då hon använder sina hundar i undervisningen.

Att en lärare från grundsärskolan kan vinna pris som Årets lärare tycker hon är extra roligt.

Måndagen blir en speciell upplevelse och Denice Svertla ser fram emot en riktigt festlig gala.

– Klädkoden är mörk kostym, så det ska bli kul att klä upp sig i en fin klänning, säger hon.

Hon vågar inte ta ut någon seger i förskott, men när hon väl fått besked om nomineringen var målsättningen klar.

– Jag är en prestationsmänniska och hoppas vinna, säger Denice Sverla.

30 000 nomineringar

Lärargalan har vuxit rejält de senaste åren. Första året den arrangerades inkom 700 nomineringar. I fjol var den siffran omkring 30 000. Samtidigt har allt fler kategorier tillkommit. Bland de priser som delas ut finns Årets nytänkare, Årets språklärare och Årets eldsjäl.

Bland vinnarna får de som utses till Årets lärare i låg-, mellan, och högstadiet 50 000 kronor och ett klasspris. Skulle Denice Sverla vinna i en an de övriga kategorierna väntar ett klasspris som ska kunna användas i undervisningen.

– Man får VR-glasögon till eleverna. Tänka att ha det och kunna åka till Nya Zeeland på geografilektionen, säger hon.

”Jag kan inte vara mållös”

Denice Sverla kommer vara förberedd på det bästa om det är så att hon prisas på måndag.

– Jag tänkte på det att om jag skulle vinna så kan jag inte vara mållös. Jag har tänkt lite på vad jag skulle kunna säga om jag vinner, men inte skrivit något färdigt tal.

Motiveringen

”Min lärare Denice brukar säga att hon älskar att arbeta med oss och det märks på hennes engagemang och genuina intresse att inspirera oss elever och hennes förmåga att hitta varje elevs sätt att lära sig på bästa sätt. Dessutom studerar hon specialpedagogik och använde sig av den senaste forskningen i undervisningen. Det är alltid en god stämning i klassrummet där alla vågar delta och ingen är rädd för att göra fel”.

Visa merVisa mindre

De hoppas att fågelskådning ska få ett uppsving på öarna

Nyheter Lokala fågelskådarna vill locka nya medlemmar Corona ställde in det planerade 20-årsjubileumet för Mälaröarnas ornitologiska förening. Nu tror föreningen att samma virus möjligen kan locka fler intresserade att börja fågelskåda.fredag 3/7 13:07

Ekerö kommun trotsar beslut om hemtjänst

Nyheter "Slår hårt mot oss anhöriga" Regeringen lämnade nyligen beskedet att kommuner inte får neka sommargäster hemtjänst. Trots det vägrar Ekerö kommun att ge sommargästen Lennart Stridsberg, som vanligtvis bor på Södermalm, den hjälp...fredag 3/7 11:14

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Nyheter Stängd mötesplats. Polisen lämnar kommunhuset Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.måndag 29/6 11:36

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt