Välkomna. Höggravida Sherri Vissani och hennes mamma Ana Vissani ser fram emot att möta nya gäster. Foto: Patrik Wirén

Deras pasta lockar Tenstabor till Östermalm

Efter Tensta är det nu Östermalms tur att få uppleva familjen Vissanis egengjorda pasta.

  • Publicerad 19:00, 11 apr 2019

– Många i området pratar italienska. De reser mycket och är vana vid pasta av hög kvalitet.

Sherri Vissani och hennes mamma Ana Vissani sitter vid ett av fönsterborden i sin nyöppnade restaurang i Fältöversten, med egen ingång från Valhallavägen, och pratar om sina nya grannar. Tidigare har de serverat egengjord pasta i Tensta, men sedan den 21 mars är det Östermalmsbornas tur att få uppleva deras italienska kök.

– Våra stammisar från Tensta har följt med oss och kommer hit för att äta. Men även nya kunder har börjat hitta hit, förklarar Ana Vissani som lämnar hemmet i Bromma tidigt varje morgon för att komma hit och förbereda maten.

En riktig italienare i Tensta centrum

Det som får hungriga Tenstabor att ta sig till Östermalm är en pasta som enligt Ana och Sherri är motsatsen till den industrialiserade varianten som säljs i livsmedelsbutikerna.

– Alla råvaror måste vara av högsta kvalitet och varje detalj är viktig. Det är en konstform att göra riktig pasta, säger Ana stolt och får medhåll av sin dotter.

Familjen kommer från regionen Marche i mellersta Italien och flyttade till Sverige för fyra år sedan. Och båda säger sig stortrivas. Inte minst för att de får möjlighet att servera maten de själva älskar.

– Jag gillar Sverige och mitt jobb. Det är viktigt att älska det man gör, säger Ana.

Vissani har öppet 10-20 alla dagar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Team. Höggravida Sherri Vissani med mamma Ana Vissani. Foto: Patrik Wirén