Äggnytt. Elisabet Asker och Ninne Jallow som ska driva Eggs inc. på Odengatan 62. Foto: Mimmi Epstein

Deras snabbmatsrestaurang gör allt på ägg

Äggpizza, gröt gjord på ägg eller varför inte en ägg-tortilla? På Odenplans nya ställe har alla rätter en sak gemensamt: de är baserade på ägg.

  • Publicerad 19:00, 27 mar 2018

I mitten av april får Vasastan ett nytt snabbmatshak på Odengatan 62. Men det är inte burgare eller kebab som är i fokus på Eggs inc. Som namnet avslöjar är ägg den basala ingrediensen som förenar maten på restaurangen. Och det serveras inget kött.

– Framför allt är ägg väldigt proteinrikt och mättande samtidigt som det är mycket skonsammare mot miljön än många andra råvaror. Som det ser ut i dag vill många kunna äta på språng och vill man också vara nyttig och bli mätt finns inte så många val. En sallad står man sig sällan på, säger Elisabet Asker, vars ambition är att Eggs inc. ska bli en snabbmatskedja.

Bland annat tittar man redan på lokaler i City och på Södermalm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Elisabet Asker har lyckats tidigare. 1996 grundade hon Espresso house tillsammans med sin exman.

– Då hade jag precis samma känsla av att det fanns ett stort behov bland folk som inte blev tillfredsställt. Då var det ett vardagsrum utanför hemmet, där man bara kan umgås, som många ville ha. Det fanns mest konditorier eller barer. Nu finns som sagt ett gap i snabbmatsutbudet som vi vill täppa till, det är svårt att hitta ett snabbt och hälsosamt mål mat till bra pris, säger hon.

Nu är det alltså ägg som gäller. Men, hur många varianter av livsmedlet kan man egentligen servera?

– Oändligt många. Vi kommer till exempel ha gröt med ägg i. Det är supergott. Vi kommer att servera tortillas som är gjorda på ägg i stället för bröd och pizza med äggbotten, säger Elisabet Asker.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tidigare fanns det ett Eggs inc. på Regeringsgatan, men det har inget gemensamt med nya stället på Odenplan.

– Vi har köpt namnet, hela konceptet är omgjort, säger Elisabet Asker.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kan Stockholm få nya badplatser

Nyheter Fyra nya kommunala bad är på gång För ett år sedan efterlyste staden förslag på nya badplatser i Stockholm via StockholmDirekt. Nu utreds fyra platser.måndag 23/7 7:30

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05