Frida Arnqvist Engström och Maria Yvell söker virkade, stickade, sydda eller broderade rutor från folk i hela landet. Foto: Maria Yvell

Deras uppdrag: Klä in en 23 meter lång bro med textil

Hittills har sju meter textilrutor skickats till Skarpnäck. Nu vill Gerillaslöjdsfestivalen ha in ännu fler bidrag till sitt enorma "gemensamhetsverk".

  • Publicerad 17:33, 17 jul 2017

Frida Arnqvist Engström, Bagarmossen, och Maria Yvell, Skarpnäck, är initiativtagare till Gerillaslöjdsfestivalen som nu har bjudits in till gatukonstfestivalen No Limit i Borås. Med allmänhetens hjälp ska de klä in bron Parkspången med ett gigantiskt textilt verk.

– Nu söker vi virkade, stickade, sydda eller broderade rutor från alla som vill vara med. Det övergripande temat är "Flower and power" så vi har fått in mycket blommor och kampsymboler, berättar Frida.

Rutorna skickas till Marias adress i Skarpnäck där hon syr ihop de små konstverken till en enhet.
– Det är jätteroligt att så många vill vara med. Vi har fått brev från både tanter i hela landet och gerillaslöjdare. Sedan hann vi också gå ut med efterlysningar innan sommarlovet som gjorde att slöjdlärare nappade och lät skolbarnen skicka in sina rutor.

Gerillaslöjden intar skogen i Bålsta

Även om hela landet involverats i arbetet så berättar Frida att de har en jättestark bas längs linje 17. Detta märktes inte minst under Gerillaslöjdsfestivalen på Folkets Hus i Bagarmossen i oktober förra året.
– Det var en enorm uppbackning och 700 personer kom dit, minns Frida som även myntade begreppet gerillaslöjd 2014 då hon gav ut en bok med samma namn.

Nästa festival i Bagarmossen äger rum tidigast våren 2018, men Frida och Maria återvänder till Folkets Hus redan den 26-27 augusti för ett gästspel under Bagiska veckan. Påpassligt nog bara några dagar innan No Limit drar igång i Borås.

– Då är alla välkomna att komma och göra sina rutor, hälsar Frida.

LISTA: 4 roliga grejer att göra i Bagis och Skarpnäck i helgen

Vill du vara med?

Skicka ditt bidrag till Maria Yvell, Skarpnäcks allé 21, 128 35 Skarpnäck.

Måtten på rutorna ska vara 25 x 25 eller 12,5 x 12,5 centimeter.