Derun Amin. Här med sångerskan Elin Öhgren som ska vara konferencier under semifinalerna. Foto: Linda Lundberg

Derun är både lugn och taggad inför semifinalen

Semifinalen av FunkisFestivalen närmar sig. Men Derun Amin som representerar Upplands-Bro är inte nervös, bara taggad.

  • Publicerad 13:59, 26 mar 2019

I tisdags förbereddes semifinalisterna med ett genrep på Arena Satelliten i Sollentuna. Derun Amin var först ut med Uptown Girl.

– Det gick bra. Det känns lugnt, säger han.

Han tycker att det är roligt att stå på scenen och har gjort det sedan sina tidiga år i skolan. Nu sysslar han med musik som sitt arbete, på Rytmuz – den estetiska delen av Upplands-Bro kommuns dagliga verksamhet. Åtminstone två dagar i veckan. De återstående tre dagarna av arbetsveckan jobbar han på Läkarmissionen.

Men den här tisdagen är han artist och inget annat. Han har fått ge flera intervjuer och fått posa inför foton flera gånger.

Två seminaler i år

Den 2 april är det dags. Då ska han möta tio andra bidrag på Nalen i Stockholm, alla uppbackade av en professionell orkester och en kör som brukar sjunga bakom Carola bland andra.

Nytt för i år är att det blir två semifinaler som sedan leder till en riksfinal, eftersom intresset har blivit så stort. Den första semifinalen går av stapeln den 1 april. Totalt från de båda semifinalerna går tolv artister vidare till riksfinalen på Stockholm Waterfront i augusti.

– Det är fantastiskt att det har vuxit så mycket och att målgruppen får uppmärksamhet. Vi håller såklart tummarna för att Derun går vidare. Han har bestämt sig för att vinna, säger Helena Karlsson, kultur- och estetansvarig på Daglig verksamhet.

Hon är imponerad av hur säker Derun är på scenen.

– Som gammal musiklärare beundrar jag att han är så cool i det han gör. Han har fantastisk scennärvaro.

I Upplands-Bros deltävling 2017 vann Derun pris för just Bästa scennärvaro.

Nu kan sjuornas idéer om Bro bli verklighet

Engagemang. Att medverka i sin framtid var viktigast. Broskolans sjuor har ägnat mycket tid och engagemang åt att rita upp ett tryggare och finare Bro centrum den här terminen – och deras förslag skulle kunna bli verklighet.lördag 15/6 13:00

Familjedag och storlopp på Bro Park

På söndag den 16 juni är det ”Super Sunday”, en av sommarens absoluta höjdpunkter på Bro Park. Lopp av hög kaliber kombineras med en familjedag.lördag 15/6 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt