Derun är vidare i FunkisFestivalen

Derun tog hem vinsten i FunkisFestivalen när deltävlingen i Upplands-Bro avgjordes i december. Nu väntar semifinal på Nalen i Stockholm.

  • Publicerad 09:00, 19 jan 2019

– Han blev överlycklig, och det är han fortfarande, säger mamma Leila Noori.

Hon berättar att Derun har kämpat och tränat för att bli bättre ända sedan augusti 2018. Två dagar i veckan övar han med Rytmus-gruppen i Bro.

– Han har ett sjätte sinne. Innan tävlingen viskade han till mig ”mamma jag vinner, jag lovar”.

Funkisfestivalen är Sveriges första och största musiktävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Upplands-Bro har varit med sedan starten år 2010.

Semifinal på Nalen

Delfinalen i Upplands-Bro ägde rum den 14 december 2018 på Stora Scenen i Kulturhuset i Kungsängen. Inför en stor publik och bland nio tävlingsbidrag segrade Derun med låten Uptown Girl i Westlife’s tappning. Den ska han stå på scenen med igen i april, men då på Nalen i Stockholm. De som tar sig vidare därifrån tävlar sedan i den stora finalen på Stockholm Waterfront i augusti.

– Han har stått på scenen flera gånger förut i Kungsängen. Han sjunger på arabiska, engelska och kurdiska – och han är duktig på att härma, säger Leila.

2017 stod Derun som vinnare i kategorin Bästa scennärvaro i FunkisFestivalen.

Attack mot polisbil i centrum

De som stal en motorcykel med visst besvär är på fri fot. Den som tog en elcykel utanför en affär också. Men han som gick till attack mot en polisbil är i alla fall gripen.måndag 22/4 22:49

Senaste numret

Bålstabladet