Derun är vidare i FunkisFestivalen

Derun tog hem vinsten i FunkisFestivalen när deltävlingen i Upplands-Bro avgjordes i december. Nu väntar semifinal på Nalen i Stockholm.

  • Publicerad 09:00, 19 jan 2019

– Han blev överlycklig, och det är han fortfarande, säger mamma Leila Noori.

Hon berättar att Derun har kämpat och tränat för att bli bättre ända sedan augusti 2018. Två dagar i veckan övar han med Rytmus-gruppen i Bro.

– Han har ett sjätte sinne. Innan tävlingen viskade han till mig ”mamma jag vinner, jag lovar”.

Funkisfestivalen är Sveriges första och största musiktävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Upplands-Bro har varit med sedan starten år 2010.

Semifinal på Nalen

Delfinalen i Upplands-Bro ägde rum den 14 december 2018 på Stora Scenen i Kulturhuset i Kungsängen. Inför en stor publik och bland nio tävlingsbidrag segrade Derun med låten Uptown Girl i Westlife’s tappning. Den ska han stå på scenen med igen i april, men då på Nalen i Stockholm. De som tar sig vidare därifrån tävlar sedan i den stora finalen på Stockholm Waterfront i augusti.

– Han har stått på scenen flera gånger förut i Kungsängen. Han sjunger på arabiska, engelska och kurdiska – och han är duktig på att härma, säger Leila.

2017 stod Derun som vinnare i kategorin Bästa scennärvaro i FunkisFestivalen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Hunderbart – gården är invigd

Hundrastgården vid Lillsjön invigd. Ett 50-tal hundar och deras ägare var där för att bevittna när Fredrik Kjos (M) klippte bandet.onsdag 20/2 9:00

Fyllestyrning som kunde slutat illa

Med alkohol och droger i kroppen körde en man i 20-årsåldern in i en tomthäck i Bålsta. Färden kunde slutat betydligt värre. Den misstänkte bilföraren är inte från Håbo.måndag 18/2 12:04

Senaste numret

Bålstabladet