”Det är lite bykänsla i Tallkrogen” #mittkvarter

Vi låter unga Söderortsbor berätta om livet där de bor. Den här veckan går ordet till 15-åriga Alma Carlsson från Tallkrogen.

  • Publicerad 11:38, 12 feb 2016

Jag gillar att säga att jag är från Tallkrogen, det känns lite speciellt.

”Det är lite bykänsla i Tallkrogen, mysigt och inte lika stressigt som i stan. Jag hejar på grannarna och känner igen alla som åker med tunnelbanan på morgonen.

Mina klasskompisar på Eriksdalsskolan på Söder tycker att jag nästan bor på landet. Men jag gillar att säga att jag är från Tallkrogen, det känns lite speciellt.

Många här har trädgård där det går att plocka äpplen och sitta och fika. Jag och mina vänner ses mest hemma hos varandra, eller så träffas vi i någon park, Olympiaparken till exempel.

Det finns ju inte så mycket att göra här, ibland kan det kännas lite öde och tråkigt. Det skulle vara bra om det i alla fall fanns en större mataffär.

Det är skillnad på Tallkrogen och områden runt omkring. I Gamla Enskede är husen stora och dyra. I Tallkrogen finns det både villor och hyresrätter. Även om det är ett medelklassområde känns det som att det är mer blandat med folk här.

Jag vet inte riktigt vad jag vill göra i framtiden. Om en vecka ska vi välja gymnasium men jag har inte bestämt mig än. Förmodligen blir det naturvetenskaplig linje. Det viktigaste för mig är att göra något som jag tycker känns kul. Jag vill inte satsa allt på ett jobb och bli utbränd. Jag kan tänka mig att bo här i Tallis när jag blir äldre. Det är ett bra område för barn att växa upp i”.

Tidigare artiklar i serien:

Unga Stockholmare berättar: Det här är #mittkvarter

Foto: Sanna Källdén

Alma Carlsson

Ålder: 15

Gör: Går i nian på Eriksdalsskolan, inriktning bild och form

Intressen: Fotboll, hänga med vänner, promenera och fika

Almas tre Tallkrogstips: Picnic i Olympiaparken på sommaren, indiska restaurangen vid tunnelbanan och BEA i Svedmyra ”Det är ju inte Tallkrogen men BEA är grejen. Jag vet inte hur de har fått BEA så fantastiskt”

#mittkvarter

Vill du också berätta om hur det är där du bor? Det kan vara några ord, ett par meningar eller en mindre uppsats.

Kontakta oss på mail: tfs@direktpress.se

Eller dela med dig av din berättelse på sociala medier under #mittkvarter

Nyöppnad möbelverkstad och butik värnar om miljön

Nyheter Bojkottar massproduktionen Sedan januari i år driver makarna Angelica och Cesar Pacha Larsson möbelverkstaden och butiken Like New By Us. De bojkottar massproduktionen och tar tillvara på det som redan finns.onsdag 26/2 20:00

Fler lastbilar när Stockholms nya jättehamn öppnar

Nyheter 400 extra lastbilar om dagen När den nya containerhamnen Norvik öppnar i maj kommer tung godstrafik att bli beroende av vägnätet på Södertörn. Det är särskilt Nynäsvägen och väg 225 som kommer belastas.onsdag 26/2 17:51