Blir kvar. Vita villan kommer att ha kvar sin verksamhet, samtidigt som personalen därifrån är med och startar upp den nya öppna förskolan som ska starta i Hässelängen. Foto: Mikael Andersson

Det är planen för Vita villan i Hässelby

I samband med att en ny öppen förskola ska slå upp portarna i Hässelängen, har föräldrar och personal oroats över hur Vita villans öppettider ska påverkas. Men nu är förskoleförvaltningen och personalen överens om en lösning.

  • Publicerad 16:32, 11 feb 2020

Efter den oro som funnits bland medarbetare och föräldrar angående Vita Villans framtid, är nu ledningen och anställda överens.

– Vi hade ett möte förra måndagen och alla är nöjda, säger Birgitta Thulén, avdelningschef för förskolor i Hässelby-Vällingby.

Medarbetarna på Vita villan, som har öppen förskola och introduktionsförskola, kommer att hjälpa till att dra igång den nya öppna förskolan i Hässelängen.

I praktiken kommer det innebära att personalen kommer dela på tiden mellan de två öppna förskolorna, men detta under en tidsbegränsad period.

Här får Hässelby en ny öppen förskola

Nöjda med utvecklingen

Personalen från Vita villan har tagit fram en risk- och konsekvensanalys av vad som behöver åtgärdas innan man kan öppna den nya verksamheteni Hässelängen.

Paloma Leal och Christina Ahlfors, medarbetare på Vita villan, är nöjda med utvecklingen. Detta då de först fick information om att Vita villan skulle stängas, till att nu veta att verksamheten ska fortsätta på helfart.

– Det känns som att ledningen lyssnar på oss och medborgarna. Den ena verksamheten ska ju inte utesluta den andra, men under en kort period går det bra med halvtid på vardera ställe. Sedan kommer vi behövas i Vita villan på heltid. Vi har ju fullt här varje dag, säger Paloma Leal.

Birgitta Thulén inväntar nu den nya stadsdelsdirektören för att få grönt ljus att anställa ny personal, som kan bemanna Hässelängen.

Stockholm Direkt