RESTAURANGKÄNSLA. Magnus Johansson från Väsby, kock och känd från tv-programmet "Sveriges Mästerkock", serverade kaffe på maten till paren Andersson och Wennberg på restaurangkvällen för pensionärer i Grimstagården. Foto: Privat

"Det blev sex magiska sittningar"

Vit duk, finporslin och levande ljus. Grimstagården i Bollstanäs förvandlades i helgen till tillfällig restaurang när Mästerkocken Magnus Johansson bjöd in pensionärer till sex coronasäkra sittningar.

  • Publicerad 17:00, 29 jun 2020

Det är så kul att få göra detta för våra äldre i vår kommun.

MENY. Magnus Johansson gjorde bland annat grillad oxfilé med pommes darphin, grillad sparris, ugnsbakade tomater och demi glace sås. Foto: Privat

Många äldre i Väsby har hållit sig isolerade under coronapandemin. Inget handlande i mataffärer, minimalt socialt liv och inga restaurangbesök. Nödvändigt, men ganska långtråkigt, tycker många.

Det här ville kocken Magnus Johansson i Väsby ändra på. Han fick tillgång till Grimstagården i Bollstanäs och ordnade sex restaurangsittningar under fredags- och lördagskvällen. Sammanlagt 24 personer - med begränsade platser per sittning.

– Det måste göras coronasäkert på alla sätt, säger han.

Restaurangkänsla

Han vet att många äldre och personer i riskgruppen har saknat att gå på restaurang under våren. Han ville få det att kännas "på riktigt".

– Jag skapade restaurangkänslan genom att välkomna mina gäster när de kom, visade dem plats till bordet och hade dukat med vit duk, Mårbacka finporslin, levande ljus och rosor från min trädgård.

Bröd med färskost

Magnus serverade först gästerna bröd och några olika färskostar, sedan varmrätter och till sist efterrätt med kaffe.

En av de mycket nöjda gästerna var Hans Wennberg.

– Det var en himmelsk (kulinarisk sådan) upplevelse som alltid när Magnus står för maten, säger han.

Och Magnus, som annars driver bland annat cateringföretaget Bon Vivants, tycker det är kul att ta ett privat initiativ för de äldre i Väsby.

– Det är så kul att få göra detta för våra äldre i vår kommun. Det var två mycket lyckade och magiska kvällar med våra underbara pensionärer.

Och efterfrågan på fler restaurangkvällar finns.

– Många som var där vill att jag gör det igen och jag gör det mer än gärna, säger Magnus Johansson.

Meny på "restaurangkvällen"

Fem sorters hembakat bröd, två sorters färskost

Grillad oxfilé med pommes darphin, grillad sparris, ugnsbakade romanticatomater samt demi glace-sås.

Vaniljpannacotta med citronkräm, jordgubbssås, granola, färska bär samt mynta.

Kaffe.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt