Morgonsoffan med Julia Rosqvist. Här när Ica, Skanska och Grosvenor var på plats. Foto: Daniel Sjöberg

Det blir digital morgonsoffa i år

Morgonsoffan var ett populärt inslag i Håbos näringsliv. Till sommaren återkommer den. Digitalt.

  • Publicerad 09:35, 25 maj 2020

Vi håller vi på och planerar för ett morgonsoffanprogram

Nyligen genomförde näringslivsenheten, Jenny Lindberg och Susanna Engström, det första digitala lunchmötet för Håbo kommuns företagare.

– Det fungerade bra. Det är som med de här nya digitala verktygen, att man måste lära sig. Men vi åt lunch tillsammans och lyssnade på bra information från regionen, kommunen och våra lokala företagare, säger Jenny Lindberg och lägger till:

– Nu var det här första mötet så vi var inte jättemånga, men i framtiden kan det här bli ett nytt sätt att träffas, även när vi får träffas fysiskt igen. Vi kan nätverka, mingla och dela erfarenheter även på det här sättet, säger hon.

Kommer att dröja

Exakt när coronan släpper greppet om Sverige är det ingen som vet, men det kommer att dröja och således gäller det även möjligheten att träffas i större grupper. Det innebär bland annat att man inte kommer kunna genomföra det populära inslaget som går under namnet Morgonsoffan, som hölls på Lastberget.

”Kommer ut i sommar”

Trots det kommer den komma tillbaka.

– Ja, vi håller vi på och planerar för ett morgon­soffanprogram som kommer att bli digitalt. Med Julia (Rosqvist, programledare) så det kommer vi komma ut med i sommar. Alla detaljerna är inte klara ännu, men vi ska ha intervjuer och kanske utlottningar. Det är på gång, säger Jenny Lindberg.

Nästa digitala lunchmöte är planerat till den 29 maj. Exakt när morgonsoffan återvänder är alltså inte helt klart.

Bästa placeringen någonsin för Upplands-Bro

Upplands-Bro klättrar på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Nu är kommunen på plats 12 i landet. – Det är ett styrkebesked och ett kvitto på att vi har ett bra samarbete med...onsdag 23/9 10:07

Sämsta placering någonsin för Håbo på näringslivsranking.

Håbo siktar uppåt – men rasar i stället. När företagsklimatet granskas hamnar kommunen på plats 206 i landet, sämsta placeringen någonsin. – Det är i första hand nytillkomna kategorier som...onsdag 23/9 9:46