Foto: Henrik Wahlström

Det finns snö på Granåsen

20 dagar kvar till julafton och snön lyser med sin frånvaro. Men inte på Granåsen i Bålsta. Där går det till och med att åka skidor, om än inte så långt, än.

  • Publicerad 15:59, 4 dec 2017

Förra säsongen räknade Bålsta skidklubb besöken på konstsnöanläggningen på Granåsen till omkring 25 000. Anläggningen blev det tredje mest sökta skidspåret i Sverige på webbsidan skidspar.se. Så intresset för Granåsen är stort. Nu hoppas klubben upprepa fjolårssuccén.

Nu inväntar skidklubben kylan. Fyra snökanoner står redo utefter anläggningen, reda att få tryckas igång.

– Vi väntar på kylan. Tre minusgrader skulle vi behöva ha. Det är optimalt. Och helst då tre minusgrader eller lägre under en längre tid. Men det skulle bli kallare nu så vi hoppas kunna spruta lite snö ikväll, säger Anders Fredin, ordförande i Bålsta skidklubb.

Men redan nu finns det snö på Granåsen. Om än lite grann.

– Vi har faktiskt hunnit med fyra träningar på snö redan. Vi har en slinga på 180 meter i en cirkel vid kvarnkojan. Det är inte långt, men det är faktiskt en del åkare som varit uppe och testat spåret, säger Anders Fredin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet