Det här är årets glada pristagare

Förra fredagen gick årets Upplands-Brogala av stapeln på Happy Tammsvik i Bro. Fem vinnare i fem olika kategorier korades. Årets Företagare 2019 blev omvårdnadsföretaget Destiny’s Care.

  • Publicerad 08:00, 3 maj 2019

Alla kunde känna sig som vinnare på Happy Tammsvik förra fredagen. Alla fick gå på röda mattan, mingla med ett glas bubbel i handen, sitta vid långbord och bli serverad trerätters, skratta till konferenciern Kristoffer Appelquist och lyssna till högklassig musikunderhållning av Elias Eskilsson och Maria Franzén.

Men de nominerade förtjänar förstås att känna sig extra stolta och glamourösa, och fem pristagare blev de ultimata segrarna innan kvällen var slut.

Årets Nyetablering var det första priset att delas ut. Det är Företagarna som delar ut detta pris, och det gick till Popup Padel och Magnus Bubini, som sett till att den övergivna Coop-lokalen i Brunna blivit en padelhall med gym. Numera är banorna fullbokade om kvällarna.

– Det är helt fantastiskt kul att få det här priset. Vi hade ett mål när vi satt här förra året, att vi skulle vinna i år – och det gjorde vi.

Till sommaren är planen att ett utomhusgym ska stå färdigt intill padelhallen.

Stort avtryck på kort tid

Årets Inspiratörer blev Sussanne Persson, Sari Lindstedt och Malin Nordin som tillsammans utgör Systerskap i Bro. ”En ideell kraft som på kort tid gjort stort avtryck och visat att det med enkla medel, sunt förnuft och gemenskap går att göra skillnad”, lyder delar av Damernas Affärsnätverks motivering.

– Det känns jätteroligt, säger Sari Lindstedt.

– Jag är fortfarande förvånad. Jag räknade ut att vi har funnits i 150 dagar i dag. Det är inte mycket. Vi är glada över att ha blivit nominerade tillsammans med Nina Engqvist och Helena N Åkerlund, säger Sussanne Persson.

När Årets Hållbara Företag skulle presenteras nämnde Jan Stefansson (KD) Greta Thunberg som en inspiratör.

– Vi kan inte vänta på de stora förändringarna som de stora företagen gör, utan det är det lilla som de små företagen gör som gör skillnad.

Priset delades ut av Upplands-Bro kommun till Ragn-Sells Högbytorp, som med ett cirkulärt tankesätt utvecklat nya metoder för att hantera vårt avfall.

– Vi började som Sveriges största soptipp på 60-talet, så man ser ju att det händer någonting. Vi är jätteglada. Vi har inte synts så mycket förut, men Eon:s etablering beror ju på oss. Det är kul att se de industriella symbioserna, säger Mats-Johan Rostmark.

Gör mer än fyller magar

Till ett rungande jubel fick Faruk Yildiz på Grillbaren i Bro ta emot Dameras Stora Pris, ”för att han med sitt engagemang och sin tolerans för allas olikheter gör så mycket mer än fyller magar med snabbmat”.

– Det känns fint, roligt, jättebra. Vad ska man säga? Det betyder att jag gör rätt.

Sist men inte minst korades Årets Företagare. Företagarna och Upplands-Bro kommun delade ut priset till Destiny’s Care, ”en professionell föregångare inom trygghet och omvårdnad”.

– Jag har kämpat verkligen, så det känns som en klapp på axeln, säger Azar Tavallali.

Ett pris som har funnits länge

Priset för Årets Företagare har delats ut av Företagarna i över 80 år i Sverige. Företagarna i Upplands-Bro har utsett en vinnare sedan tre decennier tillbaka.

Det här var det sjunde året i rad som Nina Rönnberg arrangerade Upplands-Brogalan.
– Det är en ära att få anordna den här galan, säger hon.

Kvällen på Happy Tammsvik beskriver hon som hjärtlig.
– Alla unnar varandra och är glada för varandras skull.

Mer från galan...

Se fler bilder på sidan 14!

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt